Anunțul Ministrului Transporturilor. La câți kilometri de autostradă se lucrează în prezent

Autor: Daniel Samoilă 03 ian. 2022 Știri auto

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a anunțat la câți kilometri de autostradă se lucrează în prezent.

Grindeanu, Ministru din partea PSD, susține că în acest moment se lucrează la 80 de kilometri de autostradă. El speră ca în 2022 o parte din acești kilometri să fie dați în folosință. Printre proiectele de anvergură se numără Podul suspendat de la Brăila, care ar putea fi inaugurat pe finalul acestui an.

Intră în Galeria FOTO

„Nu pot să dau un număr exact de kilometri de autostradă pentru 2022, dar ştiu că atunci când am venit în minister au fost zero pe anul 2021 şi că s-au făcut eforturi să se ajungă la cei 30 de kilometri de autostradă, şi aceştia foarte puţini, aproape un minim în ultimii 5-6 ani.

Suntem în lucru la circa 80 de kilometri în acest moment (…) iar o parte dintre ei da, pot fi (inauguraţi n.r.) în 2022. Un lot, poate chiar două. Aş vrea să fie două pe drumul expres Craiova-Piteşti, care de asemenea este foarte circulat.

De asemenea, la modul în care merg lucrurile pe lotul Sibiu-Boiţa, vorbesc de un constructor care este în faţă cu lucrările, să putem să circulăm şi acolo, deşi termenul este în 2023. Eu o să le urmăresc îndeaproape toate aceste lucrări”, a declarat Grindeanu, potrivit Adevarul.ro.

Câți kilometri de autostradă au fost deschiși în România în 2021

România a mai crescut cu câțiva kilometri de autostradă și în 2021. Mai multe drumuri de mare viteză au fost finalizate, iar la final de an aflăm câți kilometri au fost deschiși traficului.

Concret, în 2021 s-au deschis circa 33,5 kilometri de autostradă și 18,7 de kilometri de drum de mare viteză.

În ceea ce privește autostrăzile, anul acesta s-a deschis porțiunea de 4,5 km dintre Ungheni și Târgu Mureș, dar și 22 de km din A10 Sebeș – Turda (+ 4 km nefolosiți anterior de pe loturile 1 și 3).

Drumurile de mare viteză deschise în 2021 au fost: Drumul de legătură A3 – Tg. Mureș – 4,7 km, Drumul ocolitor de la Giurgiu, legătură cu DN5 – 6 km, Centura Mihăilești – 3 km, Centura Satu Mare (parțial) – 4 km și Pasajul Mogoșoaia pe Centura Capitalei – 1 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide