VIDEO. Cum avansează lucrările la Podul suspendat de la Brăila

Autor: Daniel Samoilă 26 dec. 2021 Știri auto

Asociația Pro Infrastructură a prezentat cele mai recente imagini cu stadiul lucrărilor Podului suspendat de la Brăila.

Reprezentanții Asociației scriu într-o postare pe Facebook că „lucrările avansează într-un ritm satisfăcător” și sunt șanse bune ca podul să fie gata la final de 2022, mai exact în luna decembrie.

Tot ei anunță că în 2022 va fi posibilă inaugurarea doar a porțiunii spre sud a podului (Măcin/Constanța), în timp ce partea nordică spre Jijila (Tulcea) va fi amânată pentru 2023. Aceste amânări au loc din cauza faptului că cei 22 de kilometri de drumuri de legătură au fost blocați în birocrație și licitații anulate.

Podul suspendat de la Brăile ar trebui să fie gata în 2022

Asociația Pro Infrastructură anunță că japonezii de la IHI Infrastructure au terminat de întins cablurile principale, iar acum vor executa toroanele suplimentare dintre blocurile de ancoraj și piloni. Tablierul podului va fi montat în ianuarie sau februarie.

Italienii de la WeBuild, celălalt constructorul al podului, au montat deja primii 90 de metri de tablier metalic. Pe imaginile surprinse de AFI se poate observa cum o macara de mare capacitate (600 de tone) instala o secțiune a tablierului metalic al viaductului de acces pe malul Brăila.

VIDEO

Podul de la Brăila va fi cel mai mare din România

Viitorul pod ce va fi construit la Brăila va avea trei deschideri: una principală (1.120 de metri) și două laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea.

Podul de la Brăila va măsura doi kilometri și în jurul său se construiesc și 23 de kilometri de drum expres.

Respectivul drum expres va fi împărțit în două secțiuni: drumul principal Brăila-Jijila și drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin.

Investiția totală se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură



Comentarii
Inchide