La ce e bună, de fapt, funcția Smart Summon a mașinilor Tesla

Autor: George Cristea 20 oct. 2020 Știri auto

Mașinile Tesla dispun de funcția Smart Summon, care permite șoferului să „cheme” mașina aflată în parcare. Dacă te-ai întrebat vreodată la ce e bună, de fapt, funcția Smart Summon a mașinilor Tesla, acesta este un exemplu foarte convingător.

Intră în Galeria FOTO

Șoferul din Florida al unei Tesla Model Y a fost neplăcut surprins când s-a întors la mașină. În urma unei ploi torențiale, aceasta se afla într-o baltă adâncă, stratul de apă ajungând aproape de butucul roții. Din fericire, mașina sa era echipată cu funcția Smart Summon, ceea ce i-a permis să-și „cheme” mașina din balta adâncă în care se găsea, spre o zonă cu asfalt curat. Problemă rezolvată, americanul a urcat în mașină cu picioarele uscate.

Funcția Smart Summon a modelelor Tesla este inclusă în pachetul Full Self Driving și permite manevrarea autonomă a mașinii, chiar dacă se face la viteze mici și cu numeroase limitări. Este, însă mult mai competentă decât funcția similară oferită de alți producători, care permite manevrarea mașinii doar înainte și înapoi, fără control al direcției.

La ce e bună funcția Smart Summon a mașinilor Tesla: Te scoate din încurcătură

De-a lungul timpului, Tesla și Elon Musk au promis o actualizare a funcției Smart Summon, care ar fi trebuit să devină mult mai inteligentă. Cu alte cuvinte, ar fi trebuit ca mașina să se poată parca singură în parcări aglomerate și să revină la șofer în aceleași condiții. În ciuda asigurărilor că aceste funcții avansate vor fi lansate „cât de curând”, nimeni nu poate ști încă momentul exact când vor fi oferite.

sursa: InsideEVs

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide