La ce trebuie să fii atent dacă folosești anvelope Runflat. Cum influențează aceste anvelope comportamentul mașinii – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iul. 2023 Știri auto

Anvelopele Runflat pot fi foarte utile, mai ales în cazul în care o mașină nu este echipată cu roată de rezervă. Totuși, cât de mult afectează aceste anvelope comportamentul mașinii și ce trebuie să avem în vedere atunci când folosim acest tip de anvelopă?

Nu toate mașinile moderne mai oferă o roată de rezervă de dimensiuni reduse, nici măcar nu mai vorbim de cele de dimensiuni complete. Acest lucru se întâmplă din rațiuni de spațiu sau pentru a reduce masa totală a mașinilor: mai puțină masă, mai multă eficiență, v-ați prins. Mașinile noi, de cele mai multe ori, vin echipate cu un kit de pană, o soluție temporară și nu la fel de eficientă precum schimbarea propriu-zisă a anvelopei.

Astfel, intră în joc anvelopele cu tehnologie Runflat. Ce sunt acestea? Anvelopele de tip Runflat dispun de un flanc mai dur, mai rezistent. În cazul unei pene de cauciuc, acesta nu se va dezintegra, ci vă va ajuta să parcurgeți câțiva kilometri chiar și pe pană, datorită flancurilor mai dure.

Ce spune Vali Porcișteanu despre anvelopele Runflat?

Invitat la Podcast cu Prioritate, Vali Porcișteanu a vorbit despre anvelopele de tip Runflat și la ce trebuie să fim atenți dacă folosim astfel de anvelope, deoarece pot influența comportamentul mașinii.

„Vezi, acolo te pot păcăli, că ai pană și nu ști. Te poate păcăli Runflat-ul, dar te ajută cumva să mergi, să mai mergi un pic, nu mergi sute de kilometri”. Este o soluție, mai ales dacă mașină nu vine cu roată de rezervă. De asemenea, kitul de pană nu funcționează în cazul în care anvelopa este tăiată, gaura trebuie să fie destul de mică și pe calea de rulare.

Există și dezavantaje cauzate de aceste anvelope, în special la capitolul confort, deoarece mașina va deveni mai rigidă din cauza flancurilor mai dure ale unei asemenea anvelope. De asemenea, suspensia va avea mai mult de lucrat, pentru că denivelările nu vor fi la fel de bine preluate prin anvelopă, astfel că întreaga suspensie se va uza mai repede.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide