Jeep recheamă în service peste 300.000 de SUV-uri Grand Cherokee din cauza problemelor legate de suspensie

Autor: Ionuț Vîlciu 14 iun. 2023 Știri auto

Jeep recheamă peste 300.000 de exemplare de Grand Cherokee din cauza problemelor apărute la ansamblul suspensiei spate.

O nouă rechemare publicată de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) se concentrează pe Jeep Grand Cherokee, fiind vorba despre un număr mare de automobile vizate. Mai precis, 331.401 de Jeep-uri Grand Cherokee din America de Nord sunt supuse unui rechemări.

Conform Motor1, 331.401 de exemplare ale SUV-ului american, produse începând cu 2021, sunt rechemate din cauza problemelor care pot apărea la ansamblul suspensiei spate. Mai precis, este vorba despre arcurile montate pe puntea spate, care se pot desprinde în mers.

Problema afectează atât modelele Grand Cherokee standard, cât și modelele Grand Cherokee L cu ampatament crescut, dar numai pe cele fără sistem de suspensie pneumatică. Raportul NHTSA enumeră 114.302 Grand Cherokee aflate în pericol, restul de 217.099 de modele fiind Grand Cherokee L. Datele de producție pentru rechemare se întind până la 5 decembrie 2020 pentru L, acoperind modele produse din 2021 până în 2023. Pentru Grand Cherokee, perioada este mai scurtă și începe cu data de 17 mai 2021 și se extinde și pentru anii de producție 2022 și 2023. Perioada de producție suspectă pentru ambele se încheie la 31 mai 2023.

Rechemare pentru Jeep Grand Cherokee

Potrivit rechemării, Jeep a constatat că arcurile elicoidale montate pe puntea din spate ar putea fi instalate incorect în aceste perioade de producție. Nu sunt menționate detalii despre modul în care arcuri au fost instalate greșit, dar un raport cronologic identifică două înregistrări de asistență pentru clienți, două rapoarte de teren și 17 revendicări de garanție potențial legate de această problemă. Din fericire, în acest moment nu se cunosc accidente sau răni cauzate de această problemă.

Notificarea directă pentru proprietari cu privire la vehiculele potențial afectate va începe pe 28 iulie. Notificarea dealerilor autorizați a început pe 8 iunie, iar reparația implică o inspecție amănunțită a suspensiei spate, cu reparații la ansamblul arcului, dacă se consideră necesar.

Această nouă rechemare este a doua pentru Grand Cherokee L în doar șase luni. La sfârșitul lui decembrie 2022, o actualizare de software care afectează funcționalitatea farurilor a determinat o rechemare pentru aproximativ 37.000 de vehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide