La un pas de dezastru: altercație între spectatorii unei etape de raliu, chiar în mijlocul drumului – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 apr. 2023 Știri auto

O altercație stârnită între spectatorii unei etape de raliu putea a avea un sfârșit nefast. Oamenii s-au dat la o parte cu câteva momente ca mașina să treacă.

Uneori este greu de crezut cât de neglijenți sunt unii oameni când vine vorba de propria lor siguranță. Din motive necunoscute, doi spectatori au început să se bată în timpul unei etape din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Un incident foarte periculos a avut loc în timpul Raliul Croației, când un grup de spectatori s-a trezit pe asfalt în timpul unei etape de raliu, scrie Carscoops. Din motive necunoscute, doi spectatori au început să se bată în timpul desfășurării unei etape de raliu. Alți indivizi au intervenit pentru a-i calma pe cei, dar lucrurile au luat o întorsătură urâtă. Lupta a escaladat rapid și cei doi oameni au ajuns să stea întinși la pământ în mijlocul traseului de raliu. Instructorii de siguranță îmbrăcați în veste portocalii și un om de la pază au intervenit pentru a aplana situația. Din fericire, oamenii au reușit să fie scoși de pe drum înainte ca un Toyota GR Yaris să treacă cu viteză maximă pe lângă ei.

Altercația petrecută la etapa de raliu a fost filmată

Videoclipul a fost publicat pe Facebook de T4T World Rally Team. După cum puteți vedea, toți cei implicați au scăpat nevătămați. Ultimul care a părăsit asfaltul a fost un oficial de siguranță care a ieșit cu ajutorul altor oameni. Imediat după ce drumul a fost eliberat, un exemplar de Toyota GR Yaris a apărut din senin zburând cu viteză mare prin aer.

Mașinile moderne WRC sunt extrem de rapide și șoferii au, de obicei, puțină sau zero vizibilitate după un viraj sau săritură, bazându-se pe notele copilotului lor. Acesta a fost cazul și cu acel loc din Croația, ceea ce înseamnă că un accident grav ar fi putut avea loc dacă oamenii rămâneau pe carosabil.

Raliul Croației pare a fi un eveniment foarte periculos anul acesta. Acest incident a urmat după decesul unui șofer. Irlandezul Craig Breen lovit mașina sa în timpul testelor pe care le efectua înainte de startul evenimentului, ducând la moartea sa. Galezul Elfyn Evans, care a câștigat Raliul Croației cu un Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid, a ținut drapelul Irlandei pe podium ca un omagiu adus colegului său.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook T4T World Rally Team


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide