La uzina Dacia din Mioveni a fost produs modelul cu numărul 7.000.000

Autor: Mihai Morcovescu 19 ian. 2022 Știri auto

La uzina Dacia din Mioveni a fost produs în ziua de 18 ianuarie 2022 automobilul cu numărul 7.000.000 din istorie. Astfel, constructorul autohton atinge o bornă importantă în istoria existenței sale de aproape 54 de ani.

De la Dacia 1100, la Dacia Jogger

Renault dorește amânarea interzicerii mașinilor hibride

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informațiilor furnizate de oficialii mărcii, modelul aniversar este un exemplar din seria limitată Duster Extreme, recent lansată. Mașina este în versiunea de motorizare pe benzină TCe de 150 CP, cu transmisie automată EDC și în culoarea Grey Urban. Vehiculul este destinat unui client din România.

Fabrica de automobile argeșeană a fost inaugurată în luna august 1968. De-a lungul timpului, aici au fost produse șase generații de modele. Primul model produs la Mioveni a fost Dacia 1100, care a fost produs între anii 1968 și 1971.

Cel mai noul model lansat este Jogger. Dezvăluit în luna septembrie, în cadrul Salonului Auto de la München, înlocuitorul modelelor Logan MCV și Lodgy va fi disponibil începând cu luna martie.

Automobilul cu numărul un milion a părăsit linia de asamblare în anul 1985. Pragul de două milioane a fost atins în 1998, iar cel cu numărul 5.000.000 în anul 2014.

Lansat în anul 2010, Dacia Duster a ajuns la cea de-a doua generație.  SUV-ul românesc este cel mai produs model din istoria uzinei Dacia, până în prezent fiind fabricate două milioane de exemplare.

Din totalul producției de automobile de la Mioveni, peste 85% sunt destinate exportului. Principalele pieţe sunt cele din Europa, Africa și Orientul Apropiat.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide