La volanul celor mai impresionante limuzine: Cum arată cel mai nou Maybach, maşina preferată de şefi de stat sau vedete rock care poate face faţă gloanţelor sau exploziilor – GALERIE FOTO

Autor: Vlad MIRONESCU 11 iul. 2016 Știri auto
La volanul celor mai impresionante limuzine: Cum arată cel mai nou Maybach, maşina preferată de şefi de stat sau vedete rock care poate face faţă gloanţelor sau exploziilor – GALERIE FOTO

 


Definiţia luxului este poate una dintre cele complicate „ecuaţii“ de lifestyle deoarece reprezintă o combinaţie de mai multe detalii, de la cele mai mici şi neînsemnate, la cele mari. Printre cele mai importante însă se numără calitatea şi designul.

Gorden Wagener este omul care din funcţia de vicepreşedinte, responsabil de design în cadrul Mercedes-Benz, se asigură că autovehiculele ce ies pe poarta constructorului vor inspira exclusivism indiferent de segmentul din care fac parte. Însă la acest nivel nu contează numai designul exterior, ci şi cel interior, care trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor. Şi cel mai important model la acest capitol este S-Klasse cu versiunile sale Maybach.

Cel mai nou model în noua gamă Maybach este S600 Guard, versiunea blindată a limuzinei, care în premieră îndeplineşte standardele balistice VR10, adică poate face faţă unor gloanţe trase dintr-o armă de asalt. În plus, blindajul poate asigura protecţia pasagerilor inclusiv în cazul unei explozii laterale sau chiar de sub maşină. Lista este completată de prezenţa unui buton de panică, un sistem de filtrare a aerului şi geamuri hidraulice. Preţul este unul pe măsură, acesta pornind de la 470.000 de euro fără TVA şi se alătură celorlalte patru modele blindate ale gamei. Spre comparaţie, până acum BMW, Audi şi Mercedes-Benz ofereau numai sistem de protecţie VR9, diferenţa fiind făcută de geamurile care pot rezista impactului cu un glonţ cu oţel întârit, cum este cel tras dintr-o armă de asalt.

Cine are nevoie de astfel de automobile? Şefii de stat, premierii şi de ce nu, vedetele internaţionale pentru care siguranţa contează.

A doua propunere a celor de la Daimler pentru o limuzină de lux este celebra Pullman, brand revitalizat după renunţarea la Maybach, în favoarea Mercedes-Maybach. Urmând exemplul legendarei limuzine Pullman din anii ’60 noua generaţie vine cu un ampatament alungit de mărimea unui model compact – peste 4,4 metri şi o lungime totală de 6,5 metri. Dincolo de aceste dimensiuni, trebuie menţionat fapul că limuzina este cu peste 10 cm mai înaltă decât un S-Klasse normal, tocmai pentru ca pasagerii să dispună de mai mult loc la cap. La interior luxul din

S-Klasse este dus la nivelul ur­mător. La interior este prezent un sistem de sunet de înaltă fidelitate de la Burmester, iar pasagerii din spate dispun de ceasuri analogice pentru a fi informaţi cu privire la viteza de rulare şi temperatura exterioară şi desigur, ora exactă. Sub capota limuzinei este amplasat acelaşi V12 de 6,0 litri, bi-turbo de 530 CP. Preţul de pornire este de la 500.000 de euro fără TVA.

Citeşte mai departe şi vezi GALERIA FOTO pe După Afaceri


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide