Lada Niva a ”mâncat” un BMW. Rezultatul este un SUV de lux – VIDEO

Autor: Marius Vișan 19 feb. 2021 Știri auto

O Lada Niva a fost transformată într-o mașină interesantă după ce a primit mai multe piese de BMW. S-a întâmplat în Rusia.

Cineva a pus un motor, transmisia și părți ale interiorului provenite de la mașini BMW, pe o Lada Niva. Acum mașina are 250 CP.

Tunerul rus ”noname.expert”, specializat în modele BMW și MINI, a reconstruit complet o Lada Niva. În loc de motorul de 83 CP, off-roaderul are acum 250 CP. În locul celor 20 de secunde până la 100 km / h, cât îi trebuia înainte, acum accelerează la 100 km / h în șase secunde.

Proiectul complex a presupus multă muncă și, mai presus de toate, câteva piese BMW. Întreaga punte spate provine de la un BMW Seria 5 Touring (E61). Frâna de pe puntea spate a fost adoptată de la un alt BMW Seria 5.

Lada Niva s-a transformat într-un BMW ”Frankenstein”

Punctul culminant este însă ascuns sub capotă. Acolo se află motorul diesel BMW care a fost adus la o putere de 250 de CP și un cuplu de 500 Nm după un chiptuning.

Puterea motorului este pusă în valoare de o transmisie automată de la un BMW Seria 3, care transferă puterea doar pe roțile din spate. Cu toate acestea, Niva BMW ar trebui să accelereze la 100 km / h în aproximativ șase secunde și să atingă o viteză maximă de 190 km / h.

Intră în GALERIA FOTO

Lada Niva ”a mâncat” un BMW. Iată rezultatul

Lada Niva BMW, un SUV (aproape) de lux

În plus față de volanul sport M cu padele, a fost montată și maneta selectorului de viteze, dar și aerul condiționat automat pe două de la BMW. Sistemul de navigație, inclusiv controlerul iDrive, provine de la un X1, iar scaunele de la un X3.

Este impresionant faptul că toate modificările sunt funcționale, iar tunerul s-a gândit chiar și la mici detalii, cum ar fi butonul de pornire original și oglinda retrovizoare BMW.

Cheia BMW funcționează și ea, doar deschiderea portbagajului prin telecomandă trebuie ajustată. Proiectul complex de reglare a fost realizat la cererea unui clientul, dar din păcate nu s-au menționat costurile pentru conversie.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide