Noua Lada Niva bate la preț modelul pe care îl copiază

Autor: Marius Vișan 01 oct. 2021 Știri auto

Pe 21 decembrie 2020, fabrica Lada West Togliatti, o filială a AVTOVAZ, a început producția de serie a SUV-ului Lada Niva Travel. Aspectul modelului Lada Niva a primit schimbări semnificative, devenind mai expresiv și mai modern.

Încă de la lansare, gurile rele spuneau că acest model seamănă izbitor de mult cu SUV-ul Toyota RAV4, însă aceste păreri nu par să-i deranjeze foarte mult pe japonezi. Asta pentru că noua Lada Niva Travel a început a fi vândută chiar acasă la Toyota, în Japonia.

Lada Niva Travel bate la preț modelul pe care îl copiază, Toyota RAV4

Culmea, noul model Niva nu se vinde oficial, într-un showroom al mărcii. E importat de către un singur dealer, numit La Parnass, specializat în importul a tot felul de modele ”exotice” pentru piața japoneză, care nu-şi găsesc locul în ofertele showroom-urilor oficiale.

Acelaşi dealer importă şi UAZ 452 Buhanka în Japonia, dar şi alte modele occidentale. Aşa că acum a început să livreze şi Lada Niva Travel, iar preţul este neaşteptat de mare, scrie Piataauto.md.

Intră în GALERIA FOTO

Lada Niva Travel (4)

În Japonia, Niva Travel este disponibilă doar în dotare de top la un preț de 3.48 milioane de yeni. Această sumă ar însemna aproximativ 29.300 euro. Pe de altă parte, Toyota RAV4, modelul după care s-a insiprat Niva Travel, costă mai puţin în Japonia. Prețul unui RAV4, în echiparea de bază, este de 2.743 milioane yeni (aproximativ 21.100 euro).

Chiar dacă am lua în calcul o versiune cu tracţiune integrală, ea ar porni de la 3.3 milioane yeni, ceea ce ar fi ca 25.400 euro. Până şi versiunea de top a lui RAV4  costă mai puţin decât Lada Niva Travel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lada.ru


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide