Lada Niva Bronto Monster este răspunsul celor de la ZUBR la noul Ford Bronco Raptor

Autor: Mihai Morcovescu 01 feb. 2022 Știri auto

Producătorul de automobile Lada a lansat în vara anului trecut noul vârf de gamă Niva Bronto, considerat cel mai capabil offroader de serie. Platforma pe care este dezvoltat modelul Niva poate găzdui cu ușurință mai multe upgrade-uri ale versiunii de serie.

Cel mai recent exemplu îl reprezintă această bestie pe patru roți realizată de firma germană ZUBR. Cei interesați trebuie să știe că Niva Bronto ZUBR este disponibilă pentru comenzi. Nu este chiar ieftină, însă merită toți banii.

Lada Niva Bronto Monster are o gardă la sol de 235 mm

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Botezat Niva Monster, micul off-road beneficiază de o suspensie îmbunătățită, care ridică garda la sol  cu 150 de milimetri comparativ cu Niva standard. Practic, garda la sol a versiunii ZUBR este acum de 235 de milimetri.

Spre comparație, noul Ford Bronco Raptor, considerat rivalul direct de ruși, are o gardă la sol de 320 de milimetri. Protecțiile din plastic negru de la nivelul pasajelor roților ar trebui să ajute la traversarea șleaurilor mari și a vadurilor adânci.

Un plus în acest sens în reprezintă anvelopele de off-road marca Hankook Dynapro MT. De asemenea, snorkel-ul de mari dimensiuni va permite monstrului să „respire” în cazul în care acesta se va scufunda în ape foarte adânci.

Din punct de vedere vizual, nu au mai rămas prea multe din dotarea de serie a lui Niva Bronto Monster. Ne referim aici la barele de protecție finisate în negru mat și la suportul pentru roata de rezervă de pe hayon.

Pachetul exterior mai include aripi evazate și un troliu masiv din oțel în partea din față. Vopseaua verde mat de la exterior are și rol de a proteja caroseria împotriva ruginii și a zgârieturilor adânci. Nu în ultimul rând, farurile LED rotunde păstrează designul original al mașinii. Ele au fost, însă, revizuite pentru a oferi o iluminare mai bună.

Același motor arhaic de 1,7 litri și 82 de „cai”

Germanii de la ZUBR au montat sub capotă același motor arhaic aspirat natural de 1,7 litri, care produce 82 CP și 129 Nm de cuplu. Puterea este transmisă către toate roțile prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu cinci trepte și a unui sistem de tracțiune integrală permanentă.

Acest Lada Niva Bronto Monster ce poartă semnătura ZUBR are un preț prohibitiv de 44.000 de euro în Germania. În funcție de dorințele clienților în materie de personalizate, timpul de așteptare poate ajunge la aproximativ trei luni.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ZUBR


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide