Noul Ford Bronco Raptor a debutat cu peste 400 cai-putere (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 25 ian. 2022 Știri auto

Constructorul american de automobile Ford a dezvăluit primele imagini și informații oficiale referitoare la noul Bronco Raptor. Noul vârf de gamă al legendarului off-roader își va face debutul comercial în luna martie a anului curent.

Modelul va putea fi comandat cu un motor V6 twin-turbo de 3,0 litri, care va genera o putere maximă de peste 400 CP. Va fi cel mai puternic Bronco de serie produs vreodată.

Noul Ford Bronco Raptor are șasiu ranforsat și suspensii ajustabile

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informațiilor oficiale, noul Ford Bronco Raptor este cu 25 cm mai lat decât versiunea standard cu patru uși. Măsoară 4.851 mm în lungime și 1.98o mm în înălțime și 2.177 mm în lățime. Masa proprie este de 2.600 kg.

Sub capota noului Bronco Raptor a fost montat un motor V6 twin-turbo de 3,0 litri, care produce peste 400 de cai-putere (valorile exacte de putere și cuplu vor fi dezvăluite ulterior). Practic, vorbim despre un plus de peste 70 de cai-putere comparativ cu actualul model, care este echipat cu un V6 turbo de 2,7 litri.

Bagajul de putere este transmis către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu 10 trepte. Aceasta a fost preluată de pe modelele F-150 Raptor și Ranger Raptor. Componentele importante ale sistemului de propulsie sunt protejate cu plăci metalice.

Rivalul lui Jeep Wrangler Rubicon dispune de un sistem de tracțiune integrală îmbunătățit, ce oferă 7 moduri. Între acestea regăsim noul mod Baja cu sistem anti-lag turbo. Clienții vor avea la dispoziție, de asemenea, și un sistem de evacuare cu 4 moduri diferite, inclusiv unul silențios.

Noul model al celor de la Ford este oferit cu anvelope speciale de off-road, care îmbracă jantele de 17 inch. În ceea ce privește suspensia, Bronco Raptor are o configurație similară cu cea de pe F-150 Raptor, cu amortizoare FOX ajustabile. În plus, șasiul a fost ranforsat.

Bronco Raptor poate traversa vaduri adânci de până la un metru datorită unei gărzi la sol de 32 cm. De asemenea, unghiul de degajare este de 40,5 grade, iar cel de atac este de 47,2 grade.

Prețurile pornesc în SUA de la 68.500 de dolari

Din punct de vedere estetic, noul Bronco Raptor arată mult mai bine decât modelul standard. Bara frontală este din oțel, iar părțile laterale pot fi înlăturate la nevoie. Totodată, atât pe capotă, cât și pe aripi regăsim nelipsitele prize de aer.

Farurile cu design specific sunt disponibile exclusiv pentru acest model. Gama de culori conține 10 nuanțe, iar din ofertă mai fac parte și o serie de teme specifice lui Bronco Raptor.

La interior predomină negrul și inserțiile de culoare portocaliu la nivelul volanului, tapițeriei, fețelor ușilor și centurilor de siguranță. Clienții pot comanda opțional un set de scaune sport Black Onyx „Neo Suede”, un volan sport mai gros și mochetă pentru podea.

Ecranul tactil central de 12 inch pentru sistemul multimedia vine standard cu camere video exterioare cu vedere 360 de grade. Opțional este disponibil pachetul Lux, care include, între altele, un sistem audio Bang&Olufsen cu 10 incinte și control adaptiv al vitezei de croazieră.

Ford va deschide listele pentru comenzi în SUA în luna martie, iar livrările din 2022 vor merge către clienții care au comandat deja noul Bronco Raptor. Prețurile la noul off-roader pornesc de la 68.500 de dolari, adică de două ori și ceva mai scump comparativ cu Bronco standard (33.785 de dolari).

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide