Lamborghini a anunțat Essenza SCV12, supercarul pe care nu-l conduci, ci îl adopți

Autor: George Cristea 30 iul. 2020 Știri auto

Lamborghini a anunțat Essenza SCV12, supercarul pe care nu-l conduci, ci îl adopți, asemeni animalelor sălbatice de la grădina zoologică. Bestia este atât de periculoasă, încât nu poate fi condusă legal pe șosea, fiind rezervată doar plimbărilor pe circuit.

Intră în Galeria FOTO

Numai 40 de exemplare ale supercarului Lamborghini Essenza SCV12 vor fi produse. Fericiții proprietari vor avea șansa unică de a-și putea admira mașina pe care au cheltuit în jur de două milioane de euro într-o transmisie video live, ori de câte ori li se face dor de ea. Asta deoarece Lamborghini promovează o nouă formă de proprietate, care seamănă destul de mult cu practica adoptării animalelor de la zoo sau a monumentelor din parcuri.

Totuși, chiar dacă Lamborghini recomandă celor care cumpără un Essenza SCV12 să o păstreze la sediul companiei din Italia, mașinile pot fi conduse ori de câte ori cei care le dețin simt nevoia. Lamborghini se ocupă de transportul mașinii pe aproape orice circuit de curse din lume, astfel încât proprietarul să se bucure de o oră sau două la volanul acestui Lambo exclusivist.

Lamborghini a anunțat Essenza SCV12. Ce are special?

În plus, producătorul italian va asigura un pilot profesionist la circuit, care să îl ajute pe proprietarul mașinii să obțină maximum de satisfacție de la mașină în timpul sesiunii de testare. Lamborghini promite că va organiza mai multe evenimente de grup anuale, pentru ca cei care dețin un Essenza SCV12 să se poată întâlni și distra împreună. Asta pentru că cine cumpără un Essenza SCV12 este automat înscris în selectul club Squadra Corse, de unde și inițialele din denumirea mașinii.

Potrivit fișei tehnice, Essenza SCV12 are cel mai puternic motor V12 montat pe un Lamborghini până acum. Acesta dezvoltă 830 de cai-putere, pentru care nu are nevoie de o turbină sau un compresor. Raportul putere/masă este unul excepțional, de 1,66 CP/kg și se datorează nu doar puterii motorului, ci și caroseriei monococă ușoare, realizate din fibră de carbon. Supercarul este realizat după normele de siguranță FIA pentru prototipuri, fiind astfel destinat exclusiv rulării pe circuitele special amenajate. Conducerea sa pe drumurile publice este ilegală, astfel că nu poate fi înmatriculat.

Italienii nu au anuțat un preț pentru Essenza SCV12, dar ne așteptăm ca prețul să fie unul apropiat de cel al lui Sian sau Centenario – undeva între 2 și 3 milioane de euro. Multe dintre cele 40 de exemplare au fost deja comandate, dar încă se mai primesc cereri, potrivit reprezentanților companiei din Sant’Agata Bolognese. Așa că numărați repede banii și plasați comandă, este o ocazie limitată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide