Lamborghini Sian Roadster – Sold out înainte de a fi prezentat oficial

Autor: Elena Luchian 08 iul. 2020 Știri auto

Lamborghini Sian Roadster este sold out încă dinainte de a fi prezentat oficial. Doar 19 astfel de hypercaruri vor fi construite.

GALERIE FOTO

Roadster-ul este versiunea decapotabilă a celui mai puternic model Lamborghini construit vreodată. Noua ediție limitată construită la Sant’Agata Bolognese și-a găsit deja noii posesori.

Ca și versiunea coupe, dezvăluită anul trecut, Lamborghini Sian Roadster este pus în mișcare de un motor V12 aspirat de 6,5 litri, care funcționează în tandem cu un motor electric integrat în transmisie, pentru un total de 819 cai putere și un cuplu maxim de 750 Nm.

De 2,9 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în drumul său spre viteza maximă limitată electronic la 350 km/h.

Lamborghini Sian Roadster (9)

Echipat cu o serie de elemente de aerodinamică activă, Sian este inspirat – spun italienii – de legendarul Lamborghini Countach, produs în perioada 1974-1990 în mai puțin de 2.000 de unități.

Lamborghini Sian este cel mai puternic Lamborghini construit pentru drumurile publice, dar și primul hibrid al casei italiene. Motorul electric îi permite hypercarului să se deplaseze cu emisii zero atunci când execută manevre la viteze mici, cum ar fi manevrele de parcare sau de marșarier.

Un supercondensator ține locul clasicei baterii litiu-ion. Acesta este de trei ori mai puternic, dar și de trei ori mai ușor decât o baterie. Italienii susțin că sistemul electric cu supercondensator și motorul electric cântăresc doar 34 de kilograme.

Cât va costa noul Lamborghini Sian Roadster?

Fiecare dintre cele 19 exemplare care vor vedea lumina zilei va fi construit conform specificațiilor solicitate de client prin intermediul diviziei de personalizare a companiei, Ad Personam. Una dintre numeroasele culori disponibile este Blu Uranus. Este nuanța în care este vopsită caroseria mașinii de prezentare. Norocoșii posesori vor putea, pentru un cost suplimentar, chiar să-și graveze inițialele pe ventilații.

Lamborghini Sian Roadster (16)

Italienii nu anunță prețul de pornire al modelului. Dar, având în vedere că versiunea coupe este cotată la 3,2 milioane de euro, sunt șanse mici ca roadster-ul să fie mai ieftin.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide