Lamborghini a înregistrat cele mai multe vânzări din istoria companiei

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2022 Știri auto

Lamborghini a stabilit un nou record, înregistrând, la sfârșitul lunii iunie 2022, cel mai bun rezultat în ceea ce privește vânzările, cifra de afaceri și profitabilitatea.

Prima jumătate a anului 2022 a adus vânzări record pentru Lamborghini. Livrările globale au însumat 5.090 de unități (+4,9%), în timp ce cifra de afaceri a atins 1,33 miliarde de euro. Acest lucru se traduce într-o creștere de 30,6% față de primele șase luni din 2021. Creșterea profitabilității din prima jumătate a anului a fost determinată de o creștere a volumelor, de gama de produse, dar și de un grad mai mare de personalizare al modelelor.

„Am încheiat un prim semestru excepțional, în ciuda incertitudinii continue cauzate de situația geopolitică. Perspectivele sunt la fel de bune, comenzile preluate acoperă deja întreaga producție din 2023”, a declarat Stephan Winkelmann, Președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

Paolo Poma, Managing Director și CFO Automobili Lamborghini, a adăugat: „Acesta este o perioadă foarte dificilă, dar Lamborghini o parcurge cu succes datorită unei strategii clare pe termen lung, susținută de atractivitatea mărcii. Rezultatele din primul semestru subliniază tendința pozitivă și ne întăresc convingerea că putem încheia 2022 cu o creștere semnificativă a rezultatelor față de anul precedent.”

Lamborghini vinde bine pe tot mapamondul

Livrările către clienți sunt repartizate  între cele trei regiuni în care Lamborghini este prezent. Acestea sunt America, Asia și EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Regiunile anterior menționate deținând 34%, 25% și respectiv 41% din volumele globale. Mai exact, Statele Unite sunt piața numărul unu – 1.521 de exemplare, urmate de China continentală, Hong Kong și Macao – 576, Germania – 468, Regatul Unit – 440 și Orientul Mijlociu cu 282.

Cel mai vândut model Lamborghini rămâne SUV-ul Urus. Acesta este responsabil pentru 61% din vânzări, în timp ce mașinile super sport Huracán și Aventador reprezintă 39%. Dintre noile produse din acest an, Huracán Tecnica, dezvăluit în aprilie, a avut parte de o primire foarte călduroasă. Modelul sportiv cu tracțiune spate și motor V10 are priză la public.

Începând din luna august, compania va face trei noi anunțuri cu privire la modele în acest an. Două dintre ele vor fi legate de Urus și unul de Huracán.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide