Lamborghini Hurcan Sterrato își face debutul oficial. Noul supercar este pregătit pentru orice tip de drum

Autor: Ionuț Vîlciu 30 nov. 2022 Știri auto

Noul Lamborghini Huracan Sterrato este aici. Huracan Sterrato va fi ultimul Lamborghini echipat strict cu un motor cu ardere internă.

Lamborghini a prezentat în mod oficial ceea ce urmează să fie ultimul model al mărcii cu un motor termic, viitoarele modele ale constructorului italian vor avea o formă de electrificare. Cel mai nou model al constructorului italian a fost prezentat oficial la Art Basel, în Miami.

Huracan Sterrato este un supercar atipic, fiind un model creat pentru off-road, nu pentru mersul pe circuit. Sterrato are o gardă la sol mai mare cu 44 de milimetri față de Huracan Evo. Acest lucru asigură o cursă mai lungă a suspensiei. De asemenea, lățimea punților a fost majorată cu 30 de milimetri în față și cu 34 de milimetri în spate.

Lamborghini Hurcan Sterrato este un supercar cu elemente de SUV

Mașina a primit aripi mai late, scuturi de protecție, dar și alte elemente ranforsate pentru a face față mersului pe drumuri accidentate.

Motorul care echipează supercarul este un V10 de 5,2 litri, care produce 610 cai putere și 560 Nm cuplu. Motorul este legat la o cutie automată cu dublu ambreiaj, iar puterea ajunge la toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii integrale. De asemenea, Hurcan Sterrato are un diferențial autoblocant montat pe puntea spate. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde, iar viteaza maximă este de 260 km/h.

Mașina este echipată cu frâne cu etriere monobloc fixe din aluminiu cu șase pistoane pe puntea față și patru pistoane pe puntea spate. Discurile carbon-ceramice ventilate și perforate cu diametrul de 380 mm în față și diametrul de 356 mm în spate. Anvelopele alese pentru Sterrato sunt unele dedicate pentru off-road. Este vorba de anvelope Bridgestone Dueler AT002. Acestea îmbracă un set de jante pe 19 inch.

Interiorul este finisat cu tapițerie din Alcantara, iar sistemul de infotainment are grafici noi și noi instrumente printre care se numără un inclinometru digital cu indicator de înclinare și rostogolire, o busolă, un indicator de coordonate geografice și un indicator al unghiului de bracare. Există și un nou mod de rulare pe lângă Strada și Corsa, care au fost special calibrate pentru acest model. Este vorba de modul de rulare intitulat Rally, creat pentru situații în care aderența este minimă.

Noul Huracan Sterrato oferă posibilități aproape nelimitate de personalizare a aspectului mașinii. Datorită programului Lamborghini Ad Personam, clienții pot alege dintre 350 de culori exterioare și peste 60 de culori pentru interiorul din piele și Alcantara.

Producția mașinii va fi limitată la 1499 de unități și va începe în februarie 2023.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide