Porsche prezintă 911 Dakar, un supercar dedicat off-road-ului

Autor: Adrian Somai 18 nov. 2022 Știri auto

Porsche a prezentat noul 911 Dakar, versiunea dedicată off-road-ului a emblematicului 911. Producția modelului este limitată la 2.500 de exemplare, iar prețul anunțat de constructorul german este unul pe măsură.

Din punct de vedere al înfățișării, 911 Dakar va putea fi diferențiat extrem de ușor de orice altă versiune. Evident, în principal datorită gărzii la sol, care este în cazul acestei versiuni cu 50 de milimetri mai ridicată. Mai mult, modul High Level va aduce un plus de 30 de milimetri la viteze de până la 170 km/h.

Mai pot fi observate în plus mai multe elemente de plastic la nivelul aripilor și cârlige de remorcare de culoare roșie. Modelul se mai remarcă și prin anvelopele all-terrain Pirelli Scorpion. Clienții au la dispoziție, de asemenea, și un set de anvelope pentru vară și unul pentru iarnă.

La capitolul tehnic, 911 Dakar este echipat cu o unitate de motorizare twin turbo, cu capacitate de 3.0 litri, capabil să dezvolte 480 de cai putere și un cuplu maxim de 570 Nm. Modelul este echipat, de asemenea, cu un sistem de direcție integrală și cu tracțiune integrală. Transmisia este realizată prin intermediul unei cutii automate PDK cu opt rapoarte.

Un Porsche 911 ideal pentru orice aventură

Cu o asemenea echipare tehnică, Porsche 911 Dakar se poate lauda cu un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în 3.4 secunde. În același timp, viteza maximă este limitată electronic la 240 km/h.

Nu cifrele de performanță sunt însă cea mai mare mândrie a modelului 911 Dakar, ci faptul că este capabil să se descurce fără nici cea mai mică problemă pe orice fel de suprafață. Modelul a fost testat mai bine de 500.000 de kilometri în diverse medii, inclusiv 10.000 de kilometri pe trasee speciale de off-road.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide