Lamborghini prezintă noul Urus S: motor V8 și 666 de cai putere sub capotă

Autor: Adrian Somai 29 sept. 2022 Știri auto

Lamborghini a prezentat astăzi primele fotografii și detalii oficiale referitoare la noul Urus S, model ce are rolul de a înlocui vechea versiune de bază a SUV-ului.

Noua versiune Urus S ne este prezentată la numai câteva luni după ce Lamborghini ne-a făcut cunoștință în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach cu Urus facelift. La acea vreme ne-a fost prezentată însă versiunea de top Urus Performante, cu nu mai puțin de 666 de cai putere. Aflăm acum că producătorul cu sediul principal la Sant’Agata Bolognese are de gând să comercializeze în premieră SUV-ul Urus în două versiuni: S și Performante.

Spre bucuria celor care își doresc o putere mare sub capotă, noul Urus S este echipat cu aceeași unitate de motorizare V8 twin-turbo cu capacitate de 4.0 litri cu care este echipată și versiunea de top Performante. Așa cum știți deja, propulsorul se mândrește cu o putere de 666 de cai și cu un cuplu maxim de 850 Nm.

Clienții interesați de noua versiune Lamborghini Urus S vor avea la dispoziție jante noi cu dimensiuni de 22 și 23 de inci, un plafon din fibră de carbon și niște finisaje mate sau lucioase pentru terminațiile sistemului de evacuare.

Ce este diferit la versiunea de bază Urus S

Evident, există totuși câteva diferențe substanțiale între cele două versiuni la nivel tehnic. Unul dintre exemple ar fi faptul că versiunea de bază Urus S nu beneficiază de acele componente care îi permit lui Urus Performante să aibă o masă totală mai scăzută cu 47 de kilograme. În aceste condiții, există niște mici diferențe și la nivelul cifrelor de performanță.

Dacă Urus Performante este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 3.3 secunde, versiunea de bază Urus S va reuși același sprint în 3.5 secunde. Repriza 0 – 200 km/h este posibil de realizat în cazul lui Urus S în 12.5 secunde. Viteza maximă rămâne însă neschimbată în cazul lui Urus S, fiind tot de 305 km/h.

Informații despre o posibilă versiune hibridă a lui Urus nu exista până la acest moment, însă, așa cum știm deja, cei de la Lamborghini au anunțat că urmează o electrificare a modelelor din portofoliul său. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în acest sens pe parcursul anului viitor!

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide