Lamborghini Urus Performante. SUV-ul are acum sub capotă 666 de tauri furioși

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2022 Știri auto

Lamborghini a dezvăluit o nouă versiune pentru SUV-ul său. Lamborghini Urus Performante are 666 de cai putere și costă peste 200,000 de euro.

Super SUV-ul celor de la Lamborghini a fost lansat în anul 2017 și s-a bucurat de succes instantaneu. Cinci ani mai târziu, Urus primește o nouă versiune care îl face mai puternic și îi conferă un aspect mai agresiv.

Lamborghini Urus Performante a primit un pachet exterior cu aspect mai agresiv. Pentru noul kit de caroserie, fibra de carbon a fost folosită în mod extensiv. Astfel, greutatea mașinii a scăzut cu aproximativ 47 de kilograme. Capota, spoilerul față, barele față și spate, dar și elementele laterale sunt confecționate din fibră de carbon.

Au fost adăugate prize de aer adiționale pentru răcirea motorului, dar și pentru o apăsare la sol mai bună.  Noul spoiler mărește forța de apăsare la sol cu 38%. Datorită noilor elemente, lungimea totală a crescut cu 25 de milimetri. De asemenea, mașina este mai lată cu 16 milimetri. Garda la sol a fost micșorată, fiind coborâtă cu 20 de milimetri.

Lamborghini Urus Performante duce SUV-ul la un alt nivel

În dotarea standard, Urus vine echipat cu jante de 22 de inch. Opțional, se pot monta și jante mai mari, cu dimensiunea de 23 de inch. Acestea sunt îmbrăcate în anvelope Pirelli, care au fost dezvoltate special pentru Urus.

Sub capotă este același motor de 4,0 litri biturbo. Creșterea de putere este una marginală, modelul câștigând doar 16 cai putere. Totalul este acum de 666 de cai putere și 850 Nm.

Astfel, Urus Performante este mai rapid de la 0 la 100 km/h cu 0,3 secunde. Sprintul 0-100 se realizează acum în doar 3,3 secunde, iar viteza maximă este de 306 km/h. De asemenea, direcția a fost recalibrată pentru un răspuns mai bun. Urus Performante primește și o evacuare din titaniu creată de cei de la Akrapovič.

Noul Lamborghini Urus Performante este deja disponibil în Europa. Prețurile încep de la 218,487 de euro. Primele unități vor fi livrate la sfârșitul acestui an.

Sursa: Lamborghini

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide