Lucid Air este cea mai aerodinamică mașină de lux din lume – VIDEO

Autor: Marius Vișan 01 iul. 2020 Mașini electrice

La începutul lunii iunie, Lucid Motors a trimis modelul Air în Carolina de Nord pentru teste aerodinamice la tunelul eolian (tunel de vânt). Rezultatul a fost un coeficient de 0,21, ceea ce face din Lucid Air cea mai aerodinamică mașină de lux din lume.

Acest lucru este foarte important, în special pentru un vehicul electric care trebuie să fie cât mai eficient posibil pentru a maximiza autonomia. Lucid Motors spune că eficiența aerodinamică este unul dintre elementele esențiale ale companiei.

Lucid Air are un coeficient aerodinamic de 0,21

Pentru a atinge un coeficient de 0,21, o formă aerodinamică a caroseriei este esențială, dar nu suficientă. Lucid Air oferă, de asemenea, suprafețe care ghidează eficient aerul în jurul mașinii. Partea din față direcționează fluxul de aer în jurul flancurilor mașinii.

În plus, Lucid Air are un sistem special de admisie a aerului, generator de vortex, aflat în spatele barei de protecție din față. Rolul său este de a maximiza performanța de răcire prin distribuirea uniformă a aerului pe suprafețele calde.

Lucid Air are o autonomie de 643 de km

Alte elemente importante includ formele extrem de netede, care se lasă spre spatele mașinii, de pe acoperiș. Un rezultat direct al eficienței aerodinamice a lui Lucid Air este autonomia de 643 de km obținut în faza de testarea pe drumurile publice.

Lucid Air atinge o viteză maximă de 378 km / h

În plus, Lucid Motors continuă testarea pentru a asigura stabilitatea la viteze mari și pentru a valida funcționalitatea sistemelor aerodinamice. Un prototip Lucid Air a atins  o viteză maximă confirmată prin GPS de 378 km / h.

Producția lui Lucid Air va debuta într-un eveniment online pe data de 9 septembrie, când vor fi publicate specificațiile, configurațiile disponibile, dar și informațiile despre prețuri.

Lucid Air fusese programat să debuteze la Salonul Auto de la New York din primăvara lui 2020, dar evenimentul a fost amânat spre sfârșitul acestui an. Air este un sedan electric de lux despre care se crede că va fi un concurent direct pentru Mercedes-Benz, Audi și BMW, nu doar pentru Tesla.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com, YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide