Lamborghini trece pe hibrid. Huracan și Urus urmează să primească propulsoare electrificate

Autor: Ionuț Vîlciu 10 mart. 2023 Știri auto

Lamborghini a confirmat că înlocuitorul lui Huracan va fi un hibrid plug-in. De asemenea, și Urus va primi un propulsor hibrid în 2024.

CEO-ul Lamborghini, Stefan Winkelmann, a confirmat că înlocuitorul lui Huracan va ajunge pe piață până la sfârșitul anului 2024 și va fi un hibrid plug-in. El a confirmat și SUV-ul Urus va trece la un propulsor hibrid începând cu 2024, se arată într-un articol scris de Car and Driver.

În timpul unei prezentări ținute în Sant’Agata, Italia, Winkelmann a declarat că succesorul lui Huracan va sosi la sfârșitul anului 2024 și că va fi un hibrid plug-in. De asemenea, Road & Track a mai raportat că Winkelmann a spus și că SUV-ul Urus va trece la un motor hibrid în 2024.

„Vom vinde Urus ca hibrid în 2024”, a spus Winkelmann reporterilor. „Și la sfârșitul lui 2024 noul Huracan va veni pe piață”, a mai adăugat el.

Lamborghini pregătește și prima sa mașină electrică

Se pare că, la fel ca multe alte branduri auto, și Lamborghini va începe să migreze către modele complet electrice. Compania ar avea în plan două modele electrice pentru următorii ani.

„În 2028 și 2029 vom avea primele două vehicule electrice”, a spus Winkelmann. Primul dintre acestea va fi un model complet nou, încă necunoscut, iar în 2029 va fi lansat noul Urus, care va fi un SUV electric.

Până atunci, Lamborghini se pregătește să lanseze succesorul lui Aventador. Urmașul supercar-ului italian va păstra motorul V12, dar îl va ajuta cu nu mai puțin de trei motoare electrice. În total, mașina ar trebuie să dezvolte 1.015 CP. Va beneficia, de asemenea, și de o transmisie nouă cu dublu ambreiaj și opt trepte de viteză, un salt mare comparativ cu vechea cutie de viteze utilizată pe Aventador, care avea un sistem cu un singur ambreiaj, fiind o cutie de viteze agresivă, dar nu la fel de sofisticată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide