Noi detalii despre succesorul lui Lamborghini Aventador: plug-in hybrid cu peste 1.000 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 07 mart. 2023 Știri auto

Lamborghini anunță primele detalii despre succesorului lui Aventador. Va avea un Motor V12 hibrid și o putere combinată de peste 1.000 CP.

Lamborghini a dezvăluit primele detalii despre primul său supercar hibrid, proiect care poartă numele de cod LB744. Acesta își va face debutul în scurt timp, chiar în 2023, anul în care Lamborghini împlinește 60 de ani.

Prin proiectul LB744, Lamborghini adoptă o arhitectură complet nouă, cu un nou grup motopropulsor care oferă peste 1000 de cai putere, combinând puterea unui nou motor cu combustie internă cu 12 cilindri cu trei motoare electrice și o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, care își face debutul pe motorul Lamborghini cu 12 cilindri.

Noul hibrid de la Lamborghini se axează strict pe performanță

Motorul V12 de 6,5 litri, aspirat natural, este completat de trei motoare electrice, dintre care unul este integrat în noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj și opt rapoarte. Aceasta este montată transversal și plasată, pentru prima dată, în spatele motorului cu ardere. În ceea ce a fost tunelul median pentru transmisie, există în schimb o baterie litiu-ion, care alimentează motoarele electrice. Motoarele electrice sporesc livrarea de putere la turații mici și, de asemenea, pot transforma noul LB744 într-o mașină pur electrică, reducând emisiile totale de CO2 cu 30% în comparație cu Aventador Ultimae.

Motorul V12 a existat pe mașinile Lamborghini încă de la începuturile companiei. LB744 introduce o arhitectură hibridă fără precedent și o nouă generație de V12. Mașina este lansată ca primul vehicul electrificat de înaltă performanță (HPEV). Este o soluție concepută pentru a reduce emisiile în comparație cu precedentul V12, maximizând în același timp performanța.

Noul motor L545 are o capacitate de 6,5 litri și este cel mai ușor și mai puternic motor cu 12 cilindri produs vreodată de Lamborghini. În total cântărește doar 218 kilograme: cu 17 kilograme mai puțin decât unitatea folosită pe Aventador. Noul motor produce 825 CP și 725 Nm cuplu motor maxim. Pe lângă acesta, fiecare dintre cele două motoare montate pe puntea față produce 350 Nm, iar puterea totală este de 1.015 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide