Lamborghini Urus va fi disponibil doar cu tren de rulare hibrid începând cu 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 23 iun. 2023 Știri auto

Lamborghini Urus va primi în viitor un sistem de propulsie plug-in hybrid, iar această nouă configurație va înlocui, treptat, motorizările V8 clasice.

Știm deja că Lamborghini lucrează la un propulsor hibrid cu încărcare la priză pentru SUV-ul de performanță Urus, propulsor care urmează să fie disponibil în 2024. Marea surpriză vine după informația care spune că acest motor va deveni singura opțiune de motorizare pentru SUV-ul italian, conform Motor1.

CEO-ul Stephan Winkelmann a declarat că versiunea PHEV a SUV-ului de performanță va înlocui versiunile actuale până la sfârșitul anului 2024. Trebuie să ne aducem aminte că Urus Performante a debutat în august 2022, în timp ce Urus S a sosit o lună mai târziu.

Versiunea hibridă a lui Lamborghini Urus va rămâne pe piață până aproape de sfârșitul deceniului, când va fi lansată cea de-a doua generație, care va fi un model complet electric. SUV-ul hibrid plug-in va fi al doilea PHEV oferit de Lamborghini după Revuelto, iar anul viitor va marca dezvăluirea celui de-al treilea, când va fi dezvăluit înlocuitorul Huracan. Lamborghini ia calea acestor sisteme de propulsie hibrid deoarece, la fel ca orice alt producător, trebuie să respecte normele de poluare din ce în ce mai dure.

Lamborghini spune că este din ce în ce mai greu să producă motoare de capacitate mare

Președintele Lamborghini menționează că este „incredibil de costisitor” ca motoarele cu combustie internă de cilindree mare să îndeplinească cel mai recent standard Euro 6 și va fi și mai greu de îndeplinit standardul Euro 7. Cu toate acestea, situația nu arată atât de rău, deoarece Urus PHEV va folosi un V8, așa că nu se va reduce la un V6 electrificat pe care îl folosesc unele dintre celelalte modele high-end ale grupului Volkswagen.

Șeful companiei crede că motoarele termice nu au un viitor strălucit, mai ales în Uniunea Europeană. El proiectează că, chiar dacă vânzările de mașini noi cu motoare cu ardere internă nu vor fi interzise prin lege în 2035, taxele vor fi atât de mari încât oamenii vor trece la vehiculele electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide