Un Land Rover Defender tractează un camion Scania care transportă șapte vehicule

Autor: David Andrei 28 ian. 2021 Știri auto

Un Land Rover Defender tractează un camion Scania care transportă șapte vehicule. Ați putea crede că este o reclamă. Nici pe departe! Nimic din ceea ce vedeți nu a fost regizat.

GALERIE FOTO

Un Land Rover Defender de 2,3 tone a tractat un camion Scania plin de mașini, cu o masă totală de 44 de tone. Nu e nici banc, nici reclamă, nici regie. S-a întâmplat când colosul nu a mai putut să înainteze pe o rampă acoperită de gheață și zăpadă, la aproximativ 100 de metri de un showroom din Stafford.

La volanul camionului se afla Ian Prescott, șofer profesionist. El trebuia să livreze mașinile, șapte la număr, cu o valoare totală de peste jumătate de milion de euro, la reprezentanță. Managerul de vânzări Matt Knowles aștepta să-și completeze stocul.

Când a auzit că autotrenul nu mai poate înainta, Matt nu a stat pe gânduri. S-a urcat la volanul unui Defender nou-nouț cu tracțiune integrală și s-a îndreptat într-acolo.

Filmarea a devenit virală

Colegii săi au filmat momentul incredibil și au publicat imaginile pe rețelele de socializare. Oficial, capacitatea de tractare a noului Defender în versiune 110 este de 3.500 kilograme. Camionul Scania P410 cu 410 cai putere, trei punți și șase roți tracta o platformă cu șase roți și transporta șapte vehicule. Masa totală a ajuns astfel la aproximativ 44 de tone. Ce-i drept, a primit ajutor și de la camionul care nu pierduse complet aderența. Problema a fost rezolvată în 30 de secunde și mașinile au ajuns tefere și nevătămate în showroom.

Pe platforme se aflau două unități Range Rover Evoque, două Range Rover Sport, un Range Rover Velar, un Land Rover Discovery și un Land Rover Discovery Sport.

“Lucrez la Jaguar Land Rover de 14 ani. Știam ce poate face bătrânul Defender”, își justifică gestul managerul de vânzări. Matt Knowles recunoaște că a fost inspirat de un clip promoțional filmat în Africa, în care două Land Rover Defender apar tractând un camion.

Șoferul camionului, Ian Prescott, în vârstă de 65 de ani, a mai trăit experiențe similare. „La un moment dat, am fost tractat de un Defender vechi, cu transmisie manuală, în urmă cu 25 de ani”, povestește Prescott.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide