Land Rover Defender în off-road: SUV-ul britanic își păstrează abilitățile tot-teren – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 apr. 2024 Știri auto

Am avut ocazia de a conduce în off-road noul Land Rover Defender în diferite configurații, inclusiv versiunea cu motorul V8 de 5,0 litri și am pregătit un material care cu siguranță va încânta pasionații de off-road.

Noua generație a SUV-ului Defender a fost lansată în 2019, fiind disponibilă în diferite configurații, cu o gamă completă de motorizări și tehnologii moderne, care o fac mult mai prietenoasă cu șoferul și ocupanții decât vechiul Land Rover Defender.

Land Rover Defender este unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea auto, făcând furori printre pasionații de off-road. Numele de Defender a fost introdus de brandul britanic în 1983, iar de acolo restul a fost istorie. Vechea generația s-a remarcat prin caracterul brut, utilitar, dar nu mai este cazul, deoarece noul Defender este un SUV complet, cu abilități bune în off-road și maniere moderne pe asfalt.

Land Rover Defender rămâne unul dintre cele mai capabile off-roadere

Spre deosebire de predecesorul său, noul Defender folosește o construcție monococă, ceea ce îi permite o dinamică mai bună pe șosea, dată fiind și suspensia independentă pe ambele punți. Cu toate acestea, mașina nu și-a pierdut din abilitățile tot-teren, ba chiar a învățat câteva trucuri noi. Spre exemplu, suspensia pneumatică nu doar că îmbunătățește confortul, dar poate crește garda la sol până la maximum 29 de centimetri.

De asemenea, toate modele Defender vin dotate cu tracțiune integrală, o transmisie automată cu 8 trepte și o cutie de transfer cu două viteze. Suplimentar, cei mai pasionați de off-road pot selecta opțional un diferențial cu alunecare limitată pentru puntea spate.

Defender nu renunță nici la motorizările mari, putând fi comandat inclusiv cu un motor V8 de 5,0 litri, care dezvoltă 525 CP. De asemenea, în funcție de necesități, Defender este disponibil în configurație cu 3 uși (90), cu 5 uși (110) sau cu 5 uși în versiune extinsă, cu 7 locuri (130).

Întreaga noastră aventură cu Land Rover Defender poate fi văzută în videoclipul de mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide