Land Rover Defender și Range Rover au primit pachete electrice de conversie de la Everrati

Autor: Adrian Somai 20 dec. 2022 Știri auto

Everrati anunță finalizarea unui proiect de anvergură, doua modele clasice Land Rover fiind transformate în mașini electrice cu zero emisii. Este vorba despre modelul clasic Defender și despre prima generație a lui Range Rover.

Nu este pentru prima dată când cei de la Everrati pun la cale un astfel de proiect, britanicii obisnuindu-ne deja cu transformările unor modele clasice în mașini cu zero emisii. De data aceasta a venit rândul a două modele clasice Land Rover să ajungă pe mâna celor de la Everrati, iar rezultatul este unul spectaculos.

Atât clasicul Land Rover Defender, cât și modelul de primă generație Range Rover, au fost complet restaurate de către cei de la Everrati înainte de a fi transformate în modele cu propulsie electrică. Apoi, motoarele clasice au fost scoase pentru a face loc unui nou propulsor electric, potrivit Carscoops. De asemenea, britanicii mai explică și că sasiurile celor două modele au fost modificate substanțial pentru ca acestea să poată acomoda acumulatorii.

Ce modificări propun britanicii de la Everrati

În urma modificărilor operate de specialiștii de la Everrati, cele două modele menționate în rândurile anterioare sunt echipate cu un motor electric trifazat. Transmisia este asigurată, de asemenea, prin intermediul unei cutii de viteze cu o singură treaptă la înaintare.

Lăsând la o parte zona tehnică, britanicii ne mai propun odată cu aceste modificări și instrumentare noi, în stil retro. De asemenea, la interior mai regăsim și o serie de materiale noi, sustenabile, pentru scaune, planșa de bord și pentru panourile portierelor.

Important de menționat, britanicii de la Everrati anunță că această conversie electrică este reversibilă, ceea ce înseamnă că cei care își doresc să treacă înapoi la motoarele originale pot face asta fără probleme.

Prețul unui model Defender transformat în mașină electrică pornește de la 185.000 de lire sterline (echivalentul a 212.000 euro), în timp ce prețul lui Range Rover cu propulsie electrică pornește de la 230.000 de lire sterline, adică echivalentul a 263.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Everrati


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide