Land Rover Discovery Sport primește noi motorizări

Autor: Mihai Morcovescu 18 dec. 2021 Știri auto

SUV-ul premium Land Rover Discovery Sport primește noi motorizări diesel cu 4 cilindri din gama Ingenium care includ tehnologie mild-hybrid. Este vorba despre modelele D165 și D200.

Conform informațiilor oficiale, ambele modele vor fi disponibile cu două unități diesel mild-hybrid (MHEV) la 48V. Versiunea D165 va produce 165 CP și 380 Nm. Cea de-a doua variantă va dezvolta 204 CP și 430 Nm de cuplu.

Modelul entry-level Discovery Sport D165 promite un consum mediu de combustibil de 6,3 litri/100 km. Ambele versiuni promit un nivel de emisii de la 166 g CO2/km.

Discovery Sport este disponibil pentru comandă in specificațiile Discovery Sport S, SE, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE și Discovery Sport Urban.

Gama Evoque se extinde cu două versiuni noi

Gama SUV-ului Range Rover Evoque se extinde cu două noi versiuni: Bronze Collection și P300 HST. Evoque Bronze Collection are la bază nivelul de echipare Evoque S. Acesta vine cu trei variante de culori pentru caroserie: Carpathian Grey, Santorini Black și Seoul Pearl Silver.

Modelul vine cu un plafon în nuanța Corinthian Bronze, prize de aer laterale finisate în culoarea Burnished Copper. La interior mașina a primit detalii estetice unice precum ornamente în finisajul Natural Grey Ash, covorașe inscripționate Bronze Collection și tapițerie din piele Ebony.

Varianta P300 HTS are la bază modelul Evoque R-Dynamic S. Aceasta vine cu pachetul exterior Gloss Black, care conține plafon panoramic glisant, jante din aliaj de 20 de inch cu spițe duble și etriere roșii.

Sub capota lui P300 HST regăsim propulsorul pe benzină Ingenium de 2,0 litri și 300 CP. Asociat la o transmisie automată cu 9 rapoarte, SUV-ul demarează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde.

Trebuie spus că Modernul motor hibrid cu reîncărcare la priză P300e poate funcționa în modul SAVE, care a fost îmbunătățit. Acesta permite încărcarea mai eficientă a sistemului în timpul deplasării.

Atunci când energia stocată în baterie este păstrată pentru o altă etapă a călătoriei, la o viteză constantă de 112 km/h, bateria se poate încărca până la 80% în doar 90 de minute.

La interior sunt disponibile noile sisteme multimedia Pivi și Pivi Pro. Acestea pot fi actualizate „over-the-air” și integrează aplicația Spotify. În același timp, conexiunea Bluetooth suportă două smartphone-uri în același timp.

Gama de sisteme de siguranță a fost îmbogățită cu sistemul de monitorizare a coliziunii din spate și a camerei video 3D panoramică 360 de grade. Aceasta este oferită opțional.

Sursa: Land Rover

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide