Land Rover publică primele imagini oficiale cu noul Range Rover complet electric

Autor: Ionuț Vîlciu 26 apr. 2024 Știri auto

Land Rover a publicat primele fotografii oficiale cu noul Range Rover electric. SUV-ul este testat în condiții de iarnă.

Producătorul britanic a publicat primele imagini oficiale cu viitorul Range Rover electric, un SUV bazat pe actuala generație a modelului de lux de la Land Rover. Versiune cu zero emisii a SUV-ului britanic urmează să fie lansată în decursul acestui an, iar prototipurile au fost deja testate în condiții extreme, așa cum vedem și din primele imagini oficiale.

Noul Range Rover electric a fost testat în interiorul Cercului Arctic, în Suedia, pe lacuri înghețate. Din aceste prime imagine oferite de Land Rover, putem vedea că viitorul Range Rover electric arată identic cu versiunile echipate cu motoare termice. Adevăratele schimbări vor avea loc sub caroserie, dar Land Rover nu ne oferă informații, cel puțin deocamdată.

Noul Range Rover electric debutează în 2024

Fotografiile nu au venit însoțite și de informații referitoare la sistemul de propulsie electric ce va alimenta noul Range Rover cu zero emisii, însă compania anunță că mașina va beneficia de un nou sistem de control al tracțiunii. Acesta nu se va mai baza pe datele oferite de sistemul ABS al mașinii, ci va distribui controlul alunecării roților către fiecare motor în parte.

Astfel, timpul de reacție al sistemului este redus pentru fiecare roată de la aproximativ 100 de milisecunde la doar o singură milisecundă. Pe lângă acesta, Range Rover electric va beneficia și de un nou software pentru sistemul ABS, care să minimizeze intervenția acestuia, ajutând la rularea lină chiar și pe suprafețe alunecoase.

În final, producătorul britanic spune că Range Rover electric va folosi un sistem de propulsie complet nou, dezvoltat de Jaguar Land Rover. Ne așteptăm să vedem o configurație cu două motoare electrice, configurație din care rezultă tracțiunea integrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide