Ce este Landjet, de fapt, și care sunt brand-urile care și-au unit forțele pentru a construi acest model?

Autor: Elena Luchian 17 nov. 2020 Știri auto

Grupul Volkswagen va construe Landjet. Este un model de lux, care va ajunge în gamele a trei brand-uri din cadrul concernului auto. Este vorba despre Audi, Porsche și Bentley.

GALERIE FOTO

Toate cele trei versiuni vor fi construite la uzina din Hanovra, scrie publicația germană Handelsblatt. Centrul de producție de la Hanovra construiește vehiculele comerciale ale brand-ului Volkswagen. Tot acolo va fi produs și van-ul electric ID Buzz, o reinterpretare modernă a modelului legendar al anilor ’60.

“Landjet poate intra rapid în producția de serie la Hanovra și cu efort mai mic decât ar presupune construirea sa într-o uzină Audi”, a explicat un reprezenant al Grupului Volkswagen pentru jurnaliștii germani.

Mașina va fi dezvoltată în cadrul proiectului Artemis, inițiat de Audi. Va fi un model de clasă mare, care va permite și o configurație cu șapte locuri, raportează Autonews Europe.

Nemții îi trec în cont viitorului Landjet o autonomie de aproximativ 650 de kilometri. Prima versiune care va fi lansată ar fi cea cu logo Audi, în anul 2024, urmată de versiunile Porsche și Bentley.

Landjet va fi SUV sau limuzină?

Nu este sigur încă dacă va fi vorba despre o limuzină sau un SUV. Cel mai probabil, Grupul Volkswagen va alege soluția unei caroserii tip SUV, care să găzduiască trei rânduri de scaune, având în vedere și popularitatea în continuă creștere a vehiculelor cu gardă mare la sol. În favoarea acestei versiuni pare să fie și dezvăluirea făcută de CEO-ul Bentley, Adrian Hallmark. Acesta a menționat apariția unui SUV Bentley cu emisii zero, care să ajungă pe piață în anul 2025.

Publicația germană Handelsblatt vorbește însă, despre un sedan electric, care să rivalizeze cu Tesla Model S. Acest segment este un teritoriu mai puțin exploatat, în ultima perioadă, de producătorii auto, Grupul Volkswagen găsind aici o oportunitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide