Lansare carte „Never stand still”

Autor: Oraan Mărculescu 28 apr. 2009 Știri auto

 

Marcel Iures, Bernd John, Alex DobaiCartea urmăreşte pe parcursul a 302 pagini evoluţia companiei prin incursiuni fascinante în lumea motorsportului, prezentări de inovaţii tehnologice sau de modele care au marcat evoluţia mărcii.  Pasionaţii vor regăsi şi o prezentare a unor momente definitorii BMW, precum colecţia BMW Art Cars sau povestea celebrei clădiri de birouri "BMW Vier Zylinder”.

Alexandru Dobai şi-a propus să acopere cât mai multe faţete ale mărcii – alături de legenda logo-ului BMW, cititorii vor descoperi poveşti mai puţin cunoscute din istoria producătorului german. Printre acestea se numără recordurile uimitoare obţinute ca producător de motoare de avion, succesul motocicletelor BMW în Paris-Dakar, titlul obţinut de Nelson Piquet în Formula 1 sau povestea primului supercar McLaren F1, propulsat de un motor V12 BMW.

Un capitol aparte este cel dedicat istoriei în România, marcat de fotografii document care ilustrează competiţiile din anii ’30, unde BMW se impunea adesea autoritar. De fapt, aşa cum arată şi Alexandru Dobai în cartea sa, România a fost scena ultimei participări oficiale în perioada interbelică a celebrului BMW 328.

Lansarea "Never stand still” a avut loc în cadrul inedit al Sălii de Lectură a Teatrului Act şi a fost marcată de două evenimente speciale – o selecţie de fragmente din carte în lectura actorului Marcel Iureş şi o expoziţie a colecţiei de modele şi postere BMW Art Cars, aparţinând artistului Mani Gutău, iniţiatorul formaţiei Urma. Cartea urmează a fi disponibilă în reţeaua de librării Diverta la preţul 64 de RON începând cu luna mai.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide