Lewis Hamilton, furios. “Formula 1, un sport pentru copii miliardari!”

Autor: Elena Luchian 21 mai 2021 Știri auto

Lewis Hamilton este furios. “Formula 1 a devenit un club al copiilor miliardari!”, a spus britanicul într-o interviu acordat publicației spaniole “As”. Lewis trage un semnal de alarmă: “Nu am văzut niciun pilot negru de când am debutat eu în Formula 1.”

GALERIE FOTO

Lewis Hamilton este unul dintre piloții care se trag dintr-o familie cu venituri modeste. “Dacă ar trebui să o iau astăzi de la capăt astăzi, dintr-o familie de muncitori, mi-ar fi imposibil să fiu aici. Ceilalți tipi au foarte mulți bani”, a spus pilotul britanic pentru As.

“Trebuie să facem Formula 1 un sport accesibil și pentru oamenii cu o origine mai modestă”, propune cel care are șapte titluri în palmares.

Susținător al campaniei “Black Lives Matter”, Hamilton trage un semnal de alarmă și în ceea ce privește discriminarea. Acesta se plânge că nu-și aduce aminte să fi văzut o altă persoană de culoare pe grila de start de când el a debutat în Formula 1. Hamilton este cel care, pentru a descuraja discriminarea și pentru a încuraja diversitatea, a propus ca monoposturile Mercedes-AMG Petronas să fie vopsite în negru. Mai mult, combinezoanele purtate de el și de colegul său, finlandezul Valtteri Bottas, sunt și ele negre.

“Am fost conștient de acest aspect încă din primul moment în care am ajuns pe circuitul de karting. Mi s-a adus aminte cursă de cursă, de când aveam opt ani. Și asta se întâmplă în continuare. Avem un pilot asiatic, dar nu există niciunul negru și nici nu vine nimeni din spate”, a subliniat pilotul care se pregătește de startul în Marele Premiu al statului Monaco.

Lewis Hamilton, lider în clasament

În vârstă de 35 de ani, cel devenit recent Sir Lewis Hamilton este lider și în clasamentul actual, după primele patru curse ale sezonului, cu 94 de puncte.

Pilotul de la Mercedes este urmat de Max Verstappen de la Red Bull Racing. În contul olandezului sunt 80 de puncte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide