Sir Lewis Hamilton. Încă un titlu pentru pilotul britanic

Autor: Elena Luchian 01 ian. 2021 Știri auto

Sir Lewis Hamilton. Așa i se vor adresa cei din jur pilotului britanic de acum. Campionul din Formula 1 a fost ridicat la rangul de cavaler de regina Elisabeta a II-a Marii Britanii.

GALERIE FOTO

Promovarea la rang de cavaler vine într-un an în care Lewis Hamilton a bifat cel de-al șaptelea său titlu în Formula 1. A egalat astfel recordul legendarului Michael Schumacher și a doborât recordul de victorii al germanului în Formula 1, 91. Hamilton a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de 95 de ori. Tot el este cel care și-a ajutat echipa, Mercedes-AMG Petronas, să obțină cel de-al șaptelea titlu consecutiv la Constructori.

Lewis Hamilton a fost astfel onorat și pentru implicarea sa în campana „Black Lives Matter”. Pilotul a ieșit să protesteze în stradă în vara acestui an. Tot el a fost cel care a insistat ca monoposturile și costumele purtate de el și de colegul său, Valtteri Bottas, în sezonul care tocmai s-a încheiat, să fie de culoare neagră. Din 2021, monoposturile Mercedes vor redeveni „Săgețile Argintii”.

Lewis intră astfel pe lista selectă a personalităților din Formula 1 care au primit rangul de cavaler. Îi țin companie Sir Jackie Stewart, Sir Frank Williams, Sir Patrick Head, Sir Stirling Moss și Sir Jack Brabham.

Tot anul acesta, Hamilton a obținut titlul de Sportivul Anului, acordat de Laureus, iar BBC l-a numit Personalitatea Sportivă a Anului 2020. Revista Time a inclus numele pilotului în topul celor mai influenți oameni în 2020.

Sir Lewis Hamilton, viitor incert?

CEO-ul Formula 1, Stefano Domenicali, l-a felicitat pe pilotul britanic pentru rangul de cavaler. „Este un adevărat gigant în sport. Performanțele lui sunt fenomenale și mai are multe de arătat. Îl felicităm cu toții pentru această recunoaștere binemeritată și așteptăm cu nerăbdare să-i vedem geniul și în 2021”, a spus Domenicali.

Dar 2021 este cu semnul întrebării pentru campionul mondial. Lewis Hamilton nu a semnat încă un nou contract cu Mercedes-AMG Petronas. Echipa a extins perioada în care acesta poate semna până în luna martie. Șeful echipei, Toto Wolff, a semnat un contract pe trei ani. În plus, austriacul deține acum 33,3% din acțiuni, ca și Daimler și Sir Jim Ratcliffe.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide