Lexus a publicat noi imagini teaser cu viitorul SUV electric RZ

Autor: Mihai Morcovescu 03 feb. 2022 Știri auto

Producătorul nipon de automobile Lexus se pregătește intens pentru lansarea viitorului său SUV electric denumit RZ. În acest sens, oficialii asiatici au dat publicității noi imagini teaser cu prototipul primului lor vehicul cu zero emisii din istoria mărcii. Modelul de producție urmează să-și facă debutul oficial în primăvara acestui an.

Lexus RZ va sosi în Europa în primăvara acestui an

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Constructorul japonez continuă campania de promovare a viitorului SUV electric. Acesta este dezvoltat pe aceeași platformă tehnică e-TNGA care este folosită în prezent de modelele cu zero emisii Toyota bZ4x și Subaru Solterra.

Fotografiile publicate de cei de la Lexus ne oferă o imagine mult mai clară asupra designului exterior al mașinii. Astfel, pot fi admirate o serie de detalii estetice precum grila frontală închisă, specifică mașinilor pe baterii, și protecțiile din plastic din jurul pasajelor roților.

Partea posterioară va fi diferită comparativ cu celelalte crossovere electrice Toyota și Subaru. Astfel, în loc de două stopuri distincte va exista o bandă LED care se va întinde până pe aripile spate. În plus, în extremitățile barei de protecție, în spatele roților, vor exista prize de aer.

Deocamdată, Lexus nu a furnizat detalii referitoare la grupul motopropulsor electric pe care îl va folosi RZ. Dar, utilizând arhitectura TNGA, este posibil să primească un ansamblu cu două motoare electrice, la fel ca bZ4x și Solterra. Puterea maximă combinată în cazul acestora este de 217 CP.

Cele două unități electrice ar urma să fie asociate unei baterii de 71,4 kWh, care promite o autonomie de peste 500 de kilometri. Priza de încărcare este poziționată pe aripa stânga-față.

Oficialii Lexus au anunțat recent că au pus la punct un plan prin care portofoliul lor va fi format doar din modele electrice începând din 2030. Acestea vor fi disponibile atât în Europa, cât și în America de Nord și China.

Dacă va fi respectat calendarul lansărilor, viitorul Lexus RZ ar trebui să debuteze în primăvara acestui an.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide