Lexus echipează toate modelele din Europa cu un sistem pentru purificarea aerului din habitaclu

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Lexus a anunțat recent că toate modelele din gama sa ce urmează să fie vândute pe piața auto europeană vor fi echipate cu un sistem pentru purificarea aerului din habitaclu. Este vorba despre Nanoe X, un sistem de purificare a aerului despre care constructorul nipon susține că îndepărtează bacteriile și virusurile.

În timpul pandemiei de coronavirus, mai mulți producători auto au anunțat că introduc pe modelele lor sisteme speciale pentru purificarea aerului din habitaclu. Lexus face, de asemenea, un pas în față în această direcție și anunță Nanoe X, un sistem de purificare a aerului care promite să prevină polenul și alergenii care se pot aduna în sistemul de ventilație și climatizare al mașinii. Nanoe X a fost dezvoltat de cei de la Lexus, împreună cu specialiștii din cadrul Panasonic.

Potrivit Motor1, toate modelele din gama constructorului nipon ce sunt comercializate pe Bătrânul Continent vor primi în perioada următoare acest sistem de purificare a aerului în dotarea standard, de bază. Sistemul Nanoe X a apărut în premieră pe modelul Lexus ES în anul 2021, fiind disponibil la această oră și pentru modelele UX, RX și RZ.

Cum funcționează un sistem de purificare a aerului

Constructorul japonez susține că sistemul Nanoe X este capabil să țină la distanță atât bacteriile și virusurile, cât și polenul sau alergenii. Tehnologia ce se regăsește în spatele acestui sistem funcționează prin eliberarea unor molecule de apă de dimensiuni extrem de mici, care conțin radicali hidroxil microscopici în fluxul de aer al sistemului HVAC. Astfel, substanța ajunge să se descompună și să neutralizeze poluanții care intră în habitaclu. Sistemul emite aproximativ 4.8 trilioane de particule cu radicali hidroxil în fiecare secundă.

Tehnologia s-a dovedit extrem de utilă până în prezent, drept pentru care oficialii Lexus au luat decizia de a echipa toate modelele din gamă cu acest sistem Nanoe X începând cu anul 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide