Lexus dezvoltă o cutie manuală pentru vehiculele sale electrice. Simulează sunetele făcute de motorul pe combustie

Autor: Andreea Ditcov 07 dec. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de autovehicule Lexus a confirmat că lucrează la o cutie de viteze manuală simulată pentru viitoarele sale vehicule electrice.

Tehnologia presupune reproducerea unei transmisii manuale tradiționale într-o mașină complet electrică. Potrivit lui Takashi Watanabe, inginer șef la Lexus Electrified, ideea a pornit de la o discuție între inginerii Lexus despre ceea ce le-a plăcut la vehiculele tradiționale cu motor cu combustie.

Watanabe sugerează că proiectul a fost „atât de distractiv” încât dezvoltarea sa este în desfășurare timp de trei ani, scrie CarScoops. În mod surprinzător, tehnologia nu este doar pentru prezentare, ci, așa cum a sugerat inginerul șef, „ar putea fi de fapt pe unele dintre viitoarele noastre vehicule electrice”.

Cutia de viteze pentru vehicule electrice simulează chiar și sunetul motorului

Producătorul auto japonez a aplicat deja cutia de viteze manuală simulată pe un prototip al Lexus UX300e complet electric.

În timpul prezentării oficiale, au fost difuzate imagini din timpul rulării, arătând la ce trebuie să se aștepte șoferii care ar prefera un astfel de autovehicul, inclusiv un sunet satisfăcător de clic la fiecare schimbare de viteză, alături de un zgomot fals al motorului.

Prototipul electric al Lexus este echipat cu trei pedale și un turometru care, evident, nu se corelează cu turațiile motorului electric. Lexus a configurat transmisia simulată, astfel încât șoferul trebuie să aplice ambreiajul de fiecare dată când schimbă treptele, altfel vehiculul se va bloca. În plus, în difuzoare se aude un sunet simulat al unui motor cu combustie, făcând schimbările de viteză mai intuitive pentru șofer.

Nu este prima dată când o transmisie manuală este combinată cu un grup motopropulsor electric, inițiatorii fiind cei de la Opel, cu un concept precum Manta GSE Elektromod și multe alte modele pe combustie convertite pe motor electric care vin cu un clasic schimbător de viteze. Cu toate acestea, Lexus ar putea fi primul producător auto care ar produce o astfel de mașină.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus, Carscoops - Youtube


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide