Lexus LF-SA, puiul de sandworm de la Geneva 2015

Autor: Andrei Ştirbu 06 mart. 2015 Știri auto

Cu fiecare apariţie a unui model Lexus – fie că vorbim de concept, fie că ne referim la versiunea de serie – ne-am tot întrebat de ce anume ne aminteşte feţele modelelor nipone. Am fi zis iniţial Predator – probabil că am şi făcut-o în articole anterioare – însă, sincer, Predator nici măcar nu mai este atât de înfricoşător în zilele noastre. Nu, ceva şi mai impunător. 

Apoi am văzut conceptul LF-SA, un vehicul „urban ultra-compact (subsegment B)”, după cum chiar creatorii săi l-au prezentat. Iar faptul că, în ciuda dimensiunilor reduse (3,4 m lungime, 1,7 metri lăţime şi 1,43 m înălţime), reuşeşte să acomodeze o grilă aşa de mare îl transformă, parcă, într-un pui de vierme de nisip din lumea imaginată de Frank Herbert în Dune. 

La fel de impresionant este şi spaţiul interior, care poate înghesui primi până la patru persoane. Iar sistemul de propulsie este unul hibrid. Dimensiunile ne duc cu gândul la o platformă de Yaris hibrid, costumată foarte stylish. Noi ne-am mulţumi să-l vedem şi într-o versiune mai încăpătoare, eventual ca rival pentru Audi A1 sau pentru MINI

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide