Lexus publică ultimul teaser cu noul RZ 450e înainte de debutul din 20 aprilie (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 18 apr. 2022 Știri auto

Japonezii de la Lexus au dat publicității un ultim teaser cu viitorul model electric RZ 450e înainte de debutul oficial din 20 aprilie. Noul SUV electric este dezvoltat pe aceeași platformă e-TNGA folosită și de modelele Toyota bZ4x și Subaru Solterra.

Noul Lexus RZ450e ar putea oferi până la 214 CP și o autonomie de 370 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Lexus RZ 450e complet electric, în fapt, o versiune de lux a celor două modele amintite anterior. Video-teaser-ul publicat de producătorul nipon ne oferă imagini din timpul procesului de dezvoltare și de testare al mașinii.

Cei de la Lexus au dezvăluit în ultimele luni mai multe imagini-teaser cu viitorul Lexus 450e complet electric. Dar, acum este pentru prima dată când acesta apare în mișcare. RX450e seamănă foarte mult cu bZ4x și Solterra. Unul dintre prototipurile necamuflate care apare în acest filmuleț are o schemă de culori în două tonuri, portocaliu și negru lucios.

În același timp, imaginile confirmă faptul că volanul SUV-ul cu emisii zero va fi sub forma unei manșe, ca acela de pe Tesla Model X. Se pare că acesta ar putea fi oferit standard pe noul RZ 450e. În schimb, pe Toyota bZ4X poate fi comandat doar opțional.

Se mai poate observa, de asemenea, un nou ecran pentru sistemul de infotainment, care este mai bine integrat în planșa de bord. În plus, RZ 450e are un tunel median diferit comparativ cu cel al „verișorilor” săi, precum și un schimbător de viteze și o consolă centrală unice.

Sub capotă nu sunt așteptate modificări semnificative. Spre exemplu, modelul similar de la Toyota vine cu un singur motor electric, care livrează 201 CP. Bateria de 71,4 kWh oferă o autonomie de 406 kilometri. Există și o versiune cu două motoare electrice de 214 CP. Acesta sunt alimentate de o baterie de 72,8 kWh, care ofră o autonomie de până la 370 de kilometri cu o singură încărcare.

Detaliile de preț și disponibilitatea noului Lexus RZ 450e vor fi anunțate în momentul lansării din 20 aprilie.

https://www.youtube.com/watch?v=5crvKGNSxzA&t=25s

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus, capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide