Liber la vacanță în Bulgaria: Autoritățile nu mai cer test RT-PCR și nici certificat de vaccinare

Autor: George Cristea 27 mai 2021 Știri auto

Autoritățile din Bulgaria au dat liber la vacanță, anunțând că nu mai cer test RT-PCR negativ și nici certificat de vaccinare pentru a permite accesul pe teritoriul țării lor. Măsura a anunțată joi, 27 mai, și va intra în vigoare de la 1 iunie.

Intră în Galeria FOTO

Românii pot intra în Bulgaria fără să fie nevoiți să prezinte un test RT-PCR negativ, test antigen, certificat de vaccinare sau care să ateste că au trecut prin boală, informează Radio Bulgaria, citând un ordin al ministrului Sănătății. Restricțiile au fost anunțate joi, dar vor fi ridicate efectiv începând de marți, 1 iunie.

Bulgaria a păstrat însă interdicția de intrare pentru cetățenii din alte țări, considerate de risc, cum ar fi India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia și alte țări din Africa. Excepție de la această interdicție fac cetățenii bulgari și persoanele cu statut de rezidență permanentă și familiile lor, care vin din zonele interzise. Ei trebuie să stea totuși zece zile în carantină.

Liber la vacanță în Bulgaria: Care sunt condițiile de intrare în Bulgaria valabile de la 1 iunie

Măsura anunțată joi o anulează pe cea anterioară, care impunea vaccinarea, recuperarea după boală sau testul negativ drept condiții pentru accesul pe teritoriul Bulgariei.

Turismul este considerat un domeniu esențial pentru economia Bulgariei, care în vremurile bune genera 12% din produsul intern brut al țării. Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul turiştilor din străinătate, consideraţi esenţiali pentru industrie, a scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi.

Prin urmare, Bulgaria a pregătit o serie de stimulente pentru turiștii care aleg să-și petreacă vacanța în țara vecină, printre care nopți de cazare gratuite la sejururi mai lungi și alte facilități.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide