Licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice în București

Autor: Cristian Gubandru 17 feb. 2022 Știri auto

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins cele două contestaţii formulate pentru licitaţia privind achiziţia a 100 de autobuze electrice, a scris pe Facebook Nicuşor Dan primarul general al Capitalei.

Licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice din bani europeni este în desfășurare, termenul pentru depunerea ofertelor fiind 23 februarie.

„Prin deciziile pronunțate ieri, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cele două contestații formulate. Valoarea contractului este de 360 milioane lei (300 milioane lei + TVA)”, a scris primarul general al Capitalei pe Facebook.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Contractul prevede achiziția de autobuze electrice noi, din gama 12 m (12000±350mm). Energia electrică necesară funcționării acestora trebuie să fie stocată în baterii reîncărcabile (acumulatori).

Autobuzele vor fi destinate transportului urban de călători și vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, vor avea trei uși de acces, precum și sistem de climatizare pentru salonul de călători.

Noile vehicule vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea sa, trei uși duble și aer condiționat. Furnizorul este obligat să livreze autobuzele în termen de 14 luni de la semnarea contractului.

În prezent, Capitala se află în urma altor orașe din România, ca Brașov, Cluj sau Turda, care au deja în circulație autobuze electrice.

Sursa: Facebook/Nicusor Dan

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide