Primăria Capitalei a lansat licitația pentru a cumpăra 100 de autobuze electrice

Autor: Daniel Samoilă 18 dec. 2021 Știri auto
Primăria Capitalei a lansat licitația pentru a cumpăra 100 de autobuze electrice

Primăria Capitalei a lansat joi, 16 decembrie, licitația pentru a cumpăra 100 de autobuze electrice. Valoarea estimată a contractului va fi de 304,65 milioane de lei (circa 61,55 milioane de euro).

Contractul prevede achiziția de autobuze electrice noi, din gama 12 m (12000±350mm).  Energia electrică necesară funcționării acestora trebuie să fie stocată în baterii reîncărcabile (acumulatori).

Autobuzele vor fi destinate transportului urban de călători și vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, vor avea trei uși de acces, precum și sistem de climatizare pentru salonul de călători.

Noile vehicule vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea sa, trei uși duble și aer condiționat. Furnizorul este obligat să livreze autobuzele în termen de 14 luni de la semnarea contractului.

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice

Potrivit economica.net, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 ianuarie 2022.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în această vară majorarea valorii celor patru proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional privind achiziţionarea a 100 de autobuze electrice.

Astfel, prețul unui singur autobuz a crescut de la 480.000 de euro, fără TVA, la 620.295 de euro, fără TVA.

Primăria Capitalei lansase pe 3 martie 2020 o licitaţie pentru 100 de autobuze electrice, dar a anulat-o în iulie, iar a treia procedură începuse în primăvara acestui an.

În prezent, Capitala se află în urma altor orașe, ca Brașov, Cluj sau Turda, care au deja în circulație autobuze electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide