Liderul pieței de asigurări RCA, din nou amendat

Autor: David Andrei 04 iun. 2021 Știri auto

Liderul pieței de asigurări RCA, City Insurance, a fost din nou amendat. Suma pe care trebuie să o achite depășește 10 milioane de lei.

GALERIE FOTO

Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancționat societatea de asigurări City Insurance și conducerea acesteia în urma unor acțiuni de control. O amendă de 2,93 de milioane de lei i s-a aplicat societății. Conducerea va trebui să achite o sancțiune în valoare de 8 milioane de lei.

Acțiunile de control s-au desfășurat în perioada 2019-2021 la sediul asiguratorului. Mai mult, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis și o sancțiune complementară de retragere a aprobării acordate de ASF.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis și desemnarea Fondului de Garantare a Asiguratorilor (FGA) în vederea înlocuirii temporare a conducerii asiguratorului, cu o durată a mandatului de 4 luni de la intrarea în vigoare a deciziei. Există posibilitatea prelungirii acesteia.

City Insurance trebuie să prezinte un plan de finanțare și redresare pentru restabilirea fondurilor proprii eligibile, care să acopere cerințele de capital.

Ce se întâmplă cu șoferii care dețin asigurări RCA la City Insurance?

Șase milioane de autovehicule sunt asigurate, în prezent, de City Insurance. Societatea își trecea în cont prime brute subscrise în valoare de 2,3 miliarde de lei în 2020. Împreună cu societatea de pe locul 2, Euroins, își adjudecă aproximativ 75% din piață. Prețurile mici, sub cele ale concurenței, sunt cele care îi atrag pe posesorii de mașini.

Șoferii trebuie să știe că polițele de asigurare rămân valabile. Clienții companiei pot obține în continuare despăgubiri în baza unui dosar de daună.

“Polițele de asigurare sunt valabile. Acolo unde intervin situații, unde polița trebuie să-și intre în rol, asiguratul merge cu polița și face cererea de decont conform unui dosar de daună”, explică Dan Apostol, director de comunicare ASF.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide