Liderul PSD Marcel Ciolacu: preţul carburanţilor ar trebui plafonat

Autor: ProMotor 20 iun. 2022 Știri auto
Liderul PSD Marcel Ciolacu: preţul carburanţilor ar trebui plafonat

Liderul PSD Marcel Ciolacu a avansat luni, într-o declarație făcută presei, ideea plafonării prețurilor la carburanții auto, precizând că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare, informează Mediafax.ro.

„Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit”, a spus Ciolacu, precizând că acesta ar fi principiul, restul fiind „treaba specialiștilor”. „Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre”, a spus Ciolacu.

„Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”

Liderul PSD a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, „unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere”. „Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii”, a spus Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat și de cetățeni în perioada de pandemie. „Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a spus Ciolacu.

Pe fondul războiului din Ucraina, al sancțiunilor impuse Rusiei şi al modului în care Kremlinul a răspuns aceste sancțiuni, prețurile energiei și carburanților au înregistrat creșteri importante în ultima perioadă.

Citește și Prețurile la benzină și la motorină au atins cel mai ridicat nivel în România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.ro



Comentarii
Inchide