Limita de viteză în localitate a scăzut la 32 km/h. Țara în care se ia o astfel de decizie

Autor: Radu Țuțulan 18 sept. 2023 Știri auto

De duminică, limita maximă de viteză în localitate a fost redusă la 32 km/h, cu scopul de a reduce accidentele produse din cauza celor care circulă prea tare, Țara Galilor devenind primul stat din UK care ia o astfel de decizie.

Țara Galilor a devenit prima țară din Marea Britanie care a decis să reducă limitele de viteză în zonele urbane.

Decizia are scopul de a limita accidentele de circulație produse din cauza vitezei. Aceasta e lăudată de organismele internațională, dar criticată de o parte a politicienilor galezi.

Limita de viteză în localitate a scăzut la 32 km/h

De duminică, Țara Galilor a redus limita de viteză în localitate la 32 km/h (20 mph).

Miniștrii galezi au spus că o limită de 32 km/h ar reduce decesele și zgomotul. Totodată, ar încuraja oamenii să meargă mai mult pe jos sau cu bicicleta.

Și Organizațiile Națiunilor Unite, de mediu și de siguranță rutieră au susținut această mișcare.

Îți va lua cu un minut mai mult pentru a-ți face călătoria. Dar vom salva viețile a 10 oameni în fiecare an ca urmare a acestei contribuții de un minut. Nu pare un târg nedrept”, a spus Mark Drakeford, premierul Țării Galilor, citat de BBC.

Legea va modifica limita de viteză pe aproximativ 35% din drumurile din Țara Galilor. Limitarea se va aplica pe drumurile unde stâlpii de iluminat nu se află la mai mult de 183 m (200 yarzi) unul de celălalt.

Este prima țară din UK care ia o astfel de decizie

Prin această decizie, Țara Galilor devine primul stat britanic care scade atât de mult limita de viteză. Decizia a fost intens criticată de o parte a politicienilor oponenți.

Liderul Camerei Comunelor a guvernului britanic, Penny Mordaunt, a numit noua limită implicită de 32 km/h este „nebună” și a spus că „pedepsește” șoferii.

Conservatorii galezi au susținut limitarea la 32 km/h în zona școlilor, spitalelor și căminelor. Dar consideră că aplicarea la nivel general este „dezastruoasă, sincer ridicolă și un război împotriva șoferilor”.

Răspunsul dat de premierul galez a venit, însă, imediat.

Îmi amintesc când a fost introdus etilotestul și câți oameni păreau să creadă că este ok să petreci noaptea în pub și apoi să conduci. Nu ne-am gândi niciodată să ne întoarcem la asta acum. Odată ce ne vom obișnui cu această nouă regulă, cred că oamenii se vor uita în urmă și se vor întreba de ce am tolerat atât de mult viteza excesivă în zonele urbane”, a mai spus Mark Drakeford.

Cei care vor depăși această limită de viteză riscă să fie amendați cu 100 de lire și să primească 3 puncte de penalizare. Dar Poliția galeză anunță că se va concentra în următorul an pe educație, nu pe amendarea șoferilor. Astfel încât conducătorii auto să fie informați corect asupra limitei de viteză, înainte de a fi penalizați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide