Limuzina blindată a regelui Iordaniei s-a vândut la un preț ridicol

Autor: George Cristea 14 sept. 2020 Știri auto

Limuzina blindată a regelui Iordaniei s-a vândut la un preț ridicol. Este vorba de un Ford Excursion cu 6.500 de kilometri la bord care a costat nou 620.000 de dolari.

Intră în Galeria FOTO

Un exemplar Ford Excursion blindat a atras atenția pe site-ul de vânzări auto.com. Potrivit anunțului, mașina a fost folosită de regele Abdullah al II-lea al Iordaniei în timpul vizitei din Statele Unite din 2015 și a costat la momentul respectiv 620.000 de euro.

Prețul din anunț este unul mult mai modest, mai ales dacă luăm în considerare faptul că mașina nu a parcurs nici 6.500 de kilometri. Mașina a fost cumpărată deja la prețul de 84.000 de dolari – un adevărat chilipir pentru o mașină blindată cu dotările sale.

Ce dotări exclusive are limuzina blindată a regelui Iordaniei?

Dintre cele mai importante caracteristici amintim blindajul integral, inclusiv geamuri antiglonț cu grosimea de 7,62 cm, rezervor protejat și camere de supraveghere, toate menite să-i asigure securitatea regelui Iordaniei.

În interior, nivelul de lux este demn de un rege, desigur. Limuzina dispune de scaune încălzite, cu funcție de masaj și numeroase reglaje, sistem video cu DVD și ecrana escamotabile electric, masă rabatabilă și chiar un frigider pentru a păstra la rece șampania favorită.

Cât despre detaliile tehnice, limuzina este propulsată de un motor V10 de 6,8 litri care dezvoltă 310 CP și un cuplu maxim de 676 Nm, cuplată la o cutie de viteze automată cu patru trepte și un sistem de tracțiune integrală. Mașina a fost fabricată în 2005 și a acumulat numai 4.022 de mile pe odometru – 6.473 de kilometri în limbaj european.

Nu este niciun secret din faptul că limuzina a fost construită de Becker Automotive Design, un carosier care a devenit renumit pentru creațiile sale. O creație mai recentă a avut ca obiect un Lincoln Navigator L, deși recunoaștem că europenii ar aprecia mai degrabă ce a ieșit dintr-un Mercedes-Benz Sprinter.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide