Limuzina ciudată RAV4, construită de angajații Toyota în timpul liber

Autor: David Andrei 26 iul. 2020 Știri auto

Angajații de la Toyota au transformat o Toyota RAV4 într-o limuzină ciudată. Aceștia au lucrat exclusiv în timpul liber.

GALERIE FOTO

Aproximativ 200 de angajați de la uzina Takaoka a companiei Toyota și-au făcut de lucru în timpul liber. Timp de patru luni, ei au lucrat pentru a construi o limuzină ciudată, care are la bază o Toyota RAV4. Aceștia au avut foarte multe modificări de realizat pentru ca noul vehicul să ajungă să măsoare 5,4 metri în lungime, având cu 800 de milimetri mai mult decât SUV-ul standard. Modelul creat cântărește însă, cu doar 100 de kilograme mai mult decât un RAV4 obișnuit.

Mașina a păstrat partea frontală a modelului de serie. Dar a primit încă doi montanți, două panouri centrale, construite de la zero, o podea și un acoperiș alungite. Nu a primit însă, încă două portiere. Modelul a avut nevoie de ranforsări speciale.

Pe capotă și pe aripi a fost imprimat cu vopsea albă numele uzinei Takaoka din estul Japoniei.

În cabina bizarei limuzine cu gardă mare la sol, planșa de bord a fost îmbrăcată în piele cu un model unic. Au apărut elemente desenate și deasupra instrumentarului de bord, pe plastic.

Numărul de locuri a rămas neschimbat. Acest lucru înseamnă că pasagerii care vor lua loc pe bancheta din spate vor beneficia de un spațiu uriaș. Aceștia vor avea la dispoziție și o măsuță de cafea din lemn, amplasată pe mocheta de culoare mov, ceea ce face acest RAV4 să semene cu o mică sufragerie.

De ce au construit limuzina Toyota RAV4?

Angajații susțin că limuzina RAV4 a fost doar o provocare, un mod de a se distra și de a învăța împreună. Modelul nu va fi produs niciodată în serie, iar acesta va fi expus doar în uzina Takaoka, acolo unde se construiește și Corolla, sau în cadrul unor evenimente speciale.

RAV4 este printre cele mai populare modele construite de producătorul nipon. 10 milioane de clienți au comandat modelul în cei 26 de ani petrecuți pe piață, perioadă în care Toyota a lansat cinci generații.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide