Lincoln a prezentat noul concept complet electric și autonom Model L100 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 20 aug. 2022 Știri auto

Producătorul de automobile american Lincoln a publicat primele fotografii și informații oficiale referitoare la noul concept Model L100. Este vorba despre prototipul unui vehicul complet electric și autonom, al cărui design este inspirat de modelul Lincoln L din 1922.

Autovehiculul marchează împlinirea în această săptămână a unui secol de existență a mărcii de peste Ocean. Conceptul va fi prezentat publicului în cadrul concursului de eleganță de la Pebble Beach, unul dintre cele mai așteptate evenimente automobilistice din Statele Unite ale Americii.

Model L100 prefigurează viitoarele modele cu emisii zero Lincoln

 

„Este un moment special din istoria noastră. În ultimii 100 de ani, Lincoln a fost pionier în multiple inovații și a împins limitele designului care au ajuns să definească marca noastră așa cum o știm și o iubim astăzi”, a declarat Joy Falotico, CEO-ul Lincoln.

Conceptul Model L100 este un vehicul cu o caroserie de tip fastback și cu un design elegant. El aduce un omagiu trecutului luxos al producătorului de peste Ocean. De asemenea, oferă o imagine de ansamblu asupra felului în care vor arăta automobilele de lux pe care Lincoln le va produce în viitor.

Americanii spun că Model L100 a avut ca sursă de inspirație automobilul Lincoln L din 1922. Nu se disting prea multe asemănări între cele două mașini, cu excepția celor două rânduri de scaune și a unui ampatament lung.

Mergând mai departe, reține atenția modul în care se deschid portierele, dar mai ales plafonul din sticlă. Acesta din urmă descoperă un interior futurist, realizat din materiale sustenabile, inclusiv piele de căprioară reciclată. Scaunele se pot întoarce unele către celelalte. Totodată, fiind vorba despre o mașină complet autonomă, volanul și pedalele lipsesc.

Reprezentanții companiei american nu au dezvăluit specificațiile sistemului de propulsie electric. Singurele informații se referă la pachetul de baterii de ultimă generație, care va oferi o densitate a energiei inovatoare.

Noul Lincoln Model L100 prefigurează viitoarele modele electrice ale mărcii, care vor fi lansate până în 2025.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lincoln


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide