Viitorul Mercedes-Benz C63 AMG va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid de 670 CP

Autor: Mihai Morcovescu 31 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz va lansa în săptămânile care urmează noua generație C63 AMG. Constructorul din Stuttgart a prezentat cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nürburgring un prototip al viitoarei sportive. Acesta era camuflat și echipat cu un sistem de propulsiue plug-in hybrid de propulsie care oferă 670 CP.

Noul Mercedes-Benz C63 AMG va avea tracțiune integrală

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Viitoarea generație a modelului de performanță va fi cea mai puternică versiune a modelului C-Class. Și asta, chiar dacă germanii vor renunța la motorul V8 twin-turbo de 4,0 litri de pe actualul model.

Locul acestuia va fi luat de un sistem de propulsie PHEV. Ansamblul va avea la bază o unitate turbo cu 4 cilindri de 2,0 litri, același care se regăsește și pe modelul A45 AMG. Acesta va funcționa împreună cu un motor electric de 200 CP montat posterior. Întregul sistem va livra o putere maximă de 670 de cai-putere și 750 Nm de cuplu.

Spre deosebire de predecesorul său, care oferă doar tracțiune spate, noul C63 AMG va primi noua configurație 4Matic. Transmisia va fi automată cu 9 rapoarte.

Noul C63 AMG va beneficia de tehnologia „mild-hybrid” cu un demaror de 48 de volți. Acesta este derivat din configurația folosită de motorul mai mare cu 6 cilindri în linie care alimentează versiunile „53”. Deși s-a adăugat o configurație hibridă, se așteaptă ca greutatea grupului motopropulsor să fie mai mică spre comparație cu vechiul V8.

Noul Mercedes-Benz C63 AMG va primi ceva mai târziu și o versiune break. În schimb, variantele coupe și cabrio nu vor mai fi comercializate sub denumirea C-Class. Ele vor fi redenumite CLE și vor fi derivate din viitoarea generație E-Class.

Reprezentanții mărcii germane nu au dezvăluit data lansării noului model de performanță. Viitorul C63 AMG este de așteptat să-și facă debutul în următoarele săptămâni.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide