Lista completă a modelelor care renunță la diesel

Autor: Promotor 08 dec. 2019 Știri auto
Lista completă a modelelor care renunță la diesel

Zilele motoarelor diesel sunt numărate. Noile norme de poluare, tot mai stricte, efectele Dieselgate și retricțiile impuse de autorități în tot mai multe orașe sunt câțiva dintre factorii care le fac să piardă teren. Aceasta este lista completă a modelelor care au renunțat deja la versiunile pe motorină sau care urmează să renunțe în viitorul apropiat.

Tranziția la noul standard World Harmonized Light-Duty Vehicle Test Procedure (WLTP), mult mai strict decât procedurile de testare New European Driving Cycle (NEDC), determină reorientarea resurselor producătorilor auto. Aceștia se văd nevoiți să investească sume semnificative pentru a reduce nivelul de emisii de dioxid de carbon la nivel de gamă. Apar astfel tot mai multe versiuni hibride și modele electrice, care ajută media emisiilor constructorilor auto.

Mai multe metropole europene impun restricții care afectează mașinile cu propulsie diesel. Roma, Milano, Berlin, Hamburg, Koln, Paris , Bruxelles și Londra restricționează acccesul și circulația vehiculelor pe motorină.

Nume mari ca Volvo, Porsche, Skoda preferă să se reorienteze și să urmeze tendințele. Interesul pentru motoarele diesel a scăzut, în timp ce clienții sunt tot mai interesați de propulsiile alternative.

Volvo a anunțat deja că nu va mai dezvolta motoare diesel, iar S60 este primul care nu mai este disponibil cu acest tip de propulsie. La polul opus se află Audi, care a ales să lanseze modele pe care le vinde exclusiv în versiune diesel, cum ar fi noul A6 Avant, disponibil în Europa exclusiv cu motoare TDI.

Porsche a dezvăluit că în 2017, doar 17% dintre mașinile vândute de companie au fost trecute în contul versiunilor diesel. Începând cu luna februarie a acestui an, producătorul din Zuffenhausen nu a mai adus în gamă și nici nu o va mai face, niciun model cu opțiunea de a fi comandat cu propulsie diesel.

Aceasta este lista completă, în ordine alfabetică, a modelelor care deja nu mai sunt sau nu vor mai fi disponibile în viitorul apropiat cu motoare diesel.

Bentley Bentayga facelift

Fiat 500X

Honda CR-V

Honda HR-V

Honda Jazz

Kia Rio

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Outlander

Opel Corsa (generația următoare ar putea fi exclusiv electrică)

Peugeot 208

Porsche Cayenne

Porsche Macan

Porsche Panamera

Seat Toledo

Skoda Fabia

smart fortwo

smart forfour

Suzuki Jimny

Suzuki Vitara

Toyota Avensis

Toyota RAV4

Volvo S60

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide