Listă de comenzi deschisă pentru cel mai puternic Mercedes-Benz Clasa S produs în serie

Autor: Bogdan Bârliga 05 apr. 2023 Știri auto

Mercedes-AMG a prezentat la finalul anului trecut noul S63 E Performance și acest model a intrat direct în topul celor mai puternice mașini de serie fabricate vreodată de compania germană. Lista de comenzi pentru modelul de performanță cu sistem de propulsie plug-in hybrid a fost deschisă, iar cine vrea un exemplar trebuie să pregătească peste 200.000 de euro pentru varianta de bază.

Mercedes-Benz S63 E Performance este cel mai puternic model produs vreodată din gama Clasa S și poate fi comandat pentru început cu echiparea AMG Edition 1 pentru o perioadă limitată. Cine plasează acum comanda pentru un S63 E Performance primește și o serie de elemente caracteristice diviziei Manufaktur, iar echiparea AMG Edition 1 este completată și cu pachetul AMG Exterior Night.

Cel mai puternic Mercedes-Benz Clasa S produs în serie are sub capotă un sistem de propulsie electrificat. Un motor termic V8 de 4,0 litri lucrează alături de o unitate electrică și oferă o putere totală de 802 CP și 1.430 Nm. Propulsorul V8 cu două turbine livrează 612 CP și 900 Nm, iar motorul electric aduce în plus 190 CP și 320 Nm.

De la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde

Mercedes-Benz S63 E Performance poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde și are viteza maximă limitată la 250 km/h. Resursele sunt gestionate prin intermediul unei cutii automate AMG SPEEDSHIFT MCT 9G și autoturismul de lux poate trece de 290 km/h fără limitări dacă se comandă pachetul AMG Driver. În modul electric, autoturismul de performanță cu o greutate de 2,5 tone poate rula maxim 33 de kilometri. Versiunea de performanță a limuzinei germane este oferită standard cu sistem de tracțiune integrală, suspensie pneumatică, amortizoare adaptive și direcție integrală. La interior se oferă prin pachetul AMG Exclusive scaune sport acoperite cu piele Nappa neagră și cusături roșii, volan dedicat AMG, iar schema de culori negru/roșu este continuată prin elementele ornamentale AMG din carbon.

Prețul de bază în Germania pentru varianta de bază Mercedes-Benz S63 E Performance începe de la 208.392 de euro. Jantele AMG cu dimensiunea de 21 inchi se pot comanda pentru 3.808 de euro, pachetul exterior cu fibră de carbon costă 5.831 de euro, sistemul de frânare cu frâne carbon-ceramice ajunge până la 8.925 de euro și pachetul AMG Driver crește prețul 2.261 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide