Mercedes-AMG prezintă noul S63 E Performance

Autor: Adrian Somai 06 dec. 2022 Știri auto

Mercedes-AMG a prezentat astăzi noul S63 E Performance, cel mai puternic model Clasa S realizat vreodată. Modelul este echipat din punct de vedere tehnic cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, capabil să dezvolte în total peste 800 de cai putere.

Din punct de vedere estetic, S63 E Performance are toate atuurile pentru a întoarce toate privirile. În partea frontală observăm grila frontală Panamericana, iar mai apoi putem remarca spoilere agresive, prize de aer supradimensionate, patru terminații trapezoidale pentru sistemul de evacuare și un difuzor de aer. Mașina este echipată cu un set de jante forjate, cu dimensiuni de până la 21 de inci.

La începutul toamnei am făcut cu toții cunoștință cu noul model de performanță C63 E Performance, model care renunță la motorul V8 și ne propunea un sistem plug-in hybrid ce avea la baza un propulsor cu capacitate de 2.0 litri. Aceeași rețetă este preluată în cele din urmă și de S63 E Performance, însă acesta păstrează motorul V8. Așa cum știm deja, este vorba despre o unitate twin-turbo, cu capacitate de 4.0 litri, capabilă să livreze 612 cai putere.

Sistemul plug-in hybrid despre care vorbeam însă mai devreme mai aduce și o unitate electrică, amplasată pe puntea spate, capabilă să dezvolte 190 de cai putere. Autonomia în modul pur electric de până la 33 de kilometri. În aceste condiții, puterea maximă a sistemului este de 802 cai putere. În același timp, cuplul maxim este de 1.430 Nm. În aceste condiții, avem în față cel mai puternic Clasa S produs vreodată.

Mercedes-AMG  S63 E Performance atinge suta în 3.3 secunde

Cu asemenea dotări tehnice, cifrele de performanță ale lui S63 E Performance sunt de invidiat. Avem în primul rând un sprint de la 0 la 100 km/h capabil să fie realizat în numai 3.3 secunde. Apoi, viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, însă cei mai pretențioși și cu spirit de aventură pot opta pentru pachetul AMG Driver, viteza maximă urcând astfel până la 290 km/h.

Sistemul Dynamic Select propune șoferului nu mai puțin de șapte moduri de rulare, comportamentul mașinii putând fi modificar în funcție de preferințele fiecăruia. De asemenea, mai trebuie spus că mașina este echipată cu o suspensie pneumatică, amortizoare adaptive și un sistem de direcție integrală. Opțional, modelul poate fi echipat și cu un set de frâne carbon-ceramice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide